A24 pikt de engste horrorfilm van 2023 op met Talk to Me

Neen, dit is geen spin off van de hand van The Addams Family maar wel degelijk één van de meest schrikwekkende horrorfilms van de laatste jaren, met name Talk to Me (2022). Het komt niet uit Zuid-Korea of Japan, maar wel degelijk uit Australië. De film werd geregisseerd door de tweelingbroers Michael en Danny Philippou die al hadden gewerkt op The Babadook (2014) maar hier hun debuutfilm maken.

Korte inhoud: Wanneer een groep vrienden ontdekt hoe ze geesten kunnen oproepen met een gebalsemde hand, raken ze verslaafd aan de nieuwe sensatie, totdat een van hen te ver gaat en de deur naar de geestenwereld opent en hen dwingt te kiezen wie ze willen vertrouwen: de doden of de levenden.

De film werd gefinancierd met steun van de South Australian Film Corporation (SAFC) en heeft grote productie-investeringen ontvangen van Screen Australia, in samenwerking met de SAFC, en wordt gefinancierd met steun van het Adelaide Film Festival, Gold Standard en KOJO Studios. Het was dus een beetje alle hens aan dek om dit gerealiseerd te krijgen zonder de steun van grote studio’s, en het resultaat heeft zijn vruchten afgeworpen want werd opgepikt door A24.

In de cast zien we ondermeer Sophie Wilde, Miranda Otto, Alexandra Jensen, Joe Bird, Otis Dhanji, Zoe Terakes en Chris Alosio. De film belooft een bloederige nachtmerrie te zijn en als we de eerste reviews mogen geloven is het een schokkende prent. Op RT scoort de film 97% op 59 reviews en dat is echt wel stevig voor een dergelijke R-rated film. Op 17 augustus 2023 komt de film uit bij onze noorderburen, hopelijk in die periode ook bij ons.

*** Talk to Me trailer ***


1 Comment

  1. Russell

    Niets wijst beter op een Australische film dan een kangoeroe 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *