Margot Robbie geknipt voor de rol in Barbie

Op papier lijkt deze film toch iets waar je ogen van gaan rollen, maar met de trailer moet ik toegeven dat de makers wel iets uniek in beeld hebben gezet. Ik ben er nog niet uit of het iets is wat ik wil zien, maar deze Barbie kan best wel een grappige film zijn. Ze hebben met Margot Robbie en Ryan Gosling dan ook twee geweldige acteurs gevonden en Margot zet ook wel een geweldige Barbie neer. Online is er trouwens heel wat te doen om haar voeten die Quentin Tarantino en Martion Scorsese al voldoende in beeld hebben gebracht. En ja, deze nieuwe trailer pakt er ook mee uit.

Korte inhoud: ‘Barbie’ volgt een van de poppen die in Barbieland woont. Ze wordt van school gestuurd omdat ze niet perfect genoeg is. Ze besluit vervolgens om op avontuur te gaan in de echte wereld. Wonen in Barbie Land is een perfect wezen zijn op een perfecte plek. Tenzij je een volledige existentiële crisis hebt. Of je bent een Ken.

De trailer is ongelooflijk campy en absurd. Barbie brengt haar dag door in Barbie Land, te midden van alle andere Barbie die kunnen genieten van de mooie roze, heldere bijna neon-looks van de stad. Dan krijgt ze het idee om naar de echte wereld te gaan. Ken moet natuurlijk mee. Met zijn rolschaatsen waar hij maar geen afscheid van kan nemen. Te midden van al het drama en de over-the-top komische humor van zeer beroemde en mooie mensen, lijkt deze prent van regisseur Greta Gerwig veel potentieel te hebben. Greta is één van de meest fascinerende regisseurs van het moment met nog maar een drietal films op haar palmares, met films als Little Woman (2019) en Lady Bird (2017). Dit was een beetje uit haar comfortzone, maar het ziet er goed uit. De humor lijkt in ieder geval present.

Deze toch wel enorme cast van bekende koppen is gestapeld als poppen in dozen. We hebben Hellen Mirren als verteller en een hele reeks Barbies, waaronder Issa Rae, Emma Mackey, Nicole Coughlin, Kate McKinnon, Alexandra Shipp, Hari Neff, Ana Cruz Kayne, Ritu Arya en Dua Lipa. Ken wordt ook niet buitengesloten. Kingsley Ben-Adir, Ncuti Gatwa en Simu Liu worden ook vermeld als Ken. Michael Cera is echter Allen. Het lijkt erop dat ze er ook meta mee gaan: Will Farrell speelt ‘Mattel CEO’.

Het script heeft Greta geschreven met Noah Baumbach die al 3 Oscar-nominaties op zak heeft. Dit om maar te zeggen dat deze film vermoedelijk meer om het lijf heeft dan een laagje plastiek. Op 19 juli 2023 verschijnt de film in de zalen en ik vermoed nu al een gigantische box-office hit.

*** Barbie trailer ***


2 Comments

  1. Chips & Cola

    Dit ziet er echt wel dom uit 😀 Ga ik zeker gaan zien in de bioscoop! :p

    Reply
  2. Pak-Man

    Dit heeft wel iets weg van Zoolander, ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *