James Gunn zal Superman: Legacy schrijven en regisseren

We zijn nog niet aan de nieuwe patatten bij DC, en dat is duidelijk met de release van Shazam! Fury of the Gods (2023) die met moeite 65% haalt op RT. Dat de antivax verklaringen van Zachary Levi op een paar weken van de release geen deugd zullen doen aan de box-office zal binnenkort ook duidelijk worden. Dit is in ieder geval nog een pre-James Gunn productie en deze acteurs beseffen dat er vermoedelijk geen vervolg zal komen.

Maar ondertussen is wel het één en ander aan het bewegen bij DC en nadat ze de casting van Sasha Calle als Supergirl hebben bekend gemaakt is nu ook duidelijk dat James Gunn diegene zl zijn die Volgens Deadline de Superman: Legancy film zal schrijven en regisseren. En dat is best wel goed nieuws want dat betekent dat Gunn volledige controle zal hebben over de franchise en bijgevolg – net zoals Zack Snyder – een eigen wereld kan creëren. En gezien hij aan het hoofd van DC staat heeft hij zichzelf de job toegekend. lol.

De vraag die iedereen zich stelt is wie uiteindelijk de rol van Clark Kent/Kal-El zal spelen, en de naam die mij meteen in het hoofd schiet is Oscar-genomineerde Austin Butler. Of hij effectief zin heeft om 2 jaar intensieve training te volgen zoals Henry Cavill met het risico om nadien aan de deur gezet te worden. Dit uiteraard indien Gunn een gespierde Superman wil, dat is nog niet bekend. Indien Gunn een jongere Superman wil denk ik aan Wolfgang Novogratz (The Half of It), en in handen van Gunn zal hij zijn CW Smallville Superman look wel kwijtspelen. En gezien de leeftijd van Supergirl denk ik niet dat ze te oud willen mikken. Ook Jacob Elordi (Euphoria) zou een optie kunnen zijn.

Het is echt het meest logisch dat Gunn en Saffron werden ingeschakeld om de entertainmentdivisie van DC weer op te bouwen. En Superman: Legacy is echt wat dat allemaal op gang zal brengen. En als dat flopt, is dat het begin van het einde van de DCU. Superman is de Iron Man van de DCEU en is bedoeld als de spil voor wat ze proberen op te bouwen. Ik kan geen enkele aankomende film bedenken waar leer op het spel staat dan deze film. Degene die het regisseert, krijgt alle eer of alle schuld. En dat zou veel druk zijn om op de schouders van iemand die wordt binnengehaald bij DC. Dus dat Gunn dit gaat schrijven en regisseren is gewoon logisch.

3 Comments

 1. Fabian

  Inderdaad de beste optie, het is de sleutel van alles. Stel je voor dat Iron Man echt een zwakke B-film was met een miserabele hoofdacteur. Dit had niet goed gekomen.

  Reply
 2. Wachowski

  Cavill booten was een gigantische vergissing, niemand zal in zijn buurt komen vrees ik.

  Reply
 3. Timmo

  Neen dank u, geen babyface Superman. We willen geen filmversie van Smallville!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *