Evil Dead Rise brengt de gruwel naar een hoger niveau

De Evil Dead-franchise van Sam Raimi zorgt al tientallen jaren voor akelige demonen horror, en in 2023 zal de franchise ons naar nieuwe en bloederige hoogten brengen. Zelfs zonder Bruce Campbell, het gezicht van de Evil Dead films die zelfs een cameo maakte in de remake uit 2013. Op dit ogenblik kan je je zelf afvragen in hoeverre Evil Dead Rise (2023) nog iets te maken heeft met de films van Sam Raimi en niet gewoon een zombie-horrorfilm is.

Korte inhoud: “Evil Dead Rise” verplaatst de actie van het bos naar de stad en vertelt een verwrongen verhaal over twee van elkaar vervreemde zussen (Lily Sullivan en Alyssa Sutherland), wiens hereniging wordt afgebroken door de opkomst van vleesbezittende demonen, waardoor ze in een oerwoud terechtkomen. Vechtend om te overleven worden ze geconfronteerd met de ultieme nachtmerrie.

Evil Dead Rise volgt de formule van veel Evil Dead-films: er is een hoofdpersoon, een kwaadaardig boek en veel demonen. Maar de twist is hoe geïsoleerd het verhaal lijkt te zijn. Terwijl andere Evil Dead-films, en andere zombieverhalen in het algemeen, graag massa’s zombies laten zien die schreeuwen om hersens, lijkt deze zich te concentreren op slechts één zombie, de zus. Een zombie-demoon die ook de moeder is van kinderen.

De film werd geschreven en geregisseerd door Lee Cronin die twee jaar geleden de horror The Hole in the Ground (2019) had gemaakt. Sam Raimi en Bruce Campbell produceren de film. De fotografie van de serie ligt in handen van Dave Garbett die ook al de Ash vs Evil Dead serie had gefilmd.

*** Evil Dead Rise trailer ***

1 Comment

  1. Pak-Man

    Ik ben benieuwd maar dit heeft eigenlijk nog maar weinig te maken met de Evil Dead franchise, het is 13 in een dozijn horrorfilm met een demon.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *