M. Night Shyamalan is terug met Knock at the Cabin

Dit is de nieuwe M. Night Shyamalan en dus zal dit wel niet een gewone home-invasion thriller zijn. Knock at the Cabin (2023) lijkt nog een tweede laag van intrige te verbergen en dat maakt de films van Shyamalan altijd wel interessant. Hij is een hit-and-miss regisseur geworden waarbij sommige films echt slecht zijn (The Last Airbender, After Earth, The Happening) en andere film echt wel meesterwerkjes (Unbreakable, The Visit, Split, The Sixth Sense, Signs).

Korte inhoud: Tijdens een vakantie worden een meisje Wen (Kristen Cui) en haar ouders Andrew (Jonathan Groff) en Eric (Ben Aldridge) gegijzeld door 4 gewapende vreemden Leonard (Dave Bautista), Sabrina (Abby Quinn), Adriene (Nikki Amuka-Bird) en Redmond (Rupert Grint), die eisen dat de familie een keuze maakt om de apocalyps af te wenden.

De bezoekers hebben een onheilspellende boodschap. Het lijkt erop dat de wereld zal eindigen tenzij één van de drie inwoners van de cabine wordt gedood door de anderen. En om hun claim enige ruchtbaarheid te geven zetten ze de televisie op waar we beelden van een apocalypse zien, zoals een gigantische tsunami over het land raast. Dit is echter geen origineel script van Shyamalan maar gebaseerd op de roman van Paul Tremblay “The Cabin at the End of the World”, een roman die in 2019 de Bram Stoker Award won. Deze film ziet er minstens zo gek uit als eng, en aan het eind van de dag is het ook een Shyamalan-film.

Net als de laatste film (Old), wordt Knock at the Cabin opgenomen op 35 mm-film. Shyamalan en zijn cameraman Jarin Blaschke gebruikten lenzen uit de jaren 90 om de film een “klassieke thriller-look uit de jaren 90” te geven. De R-rated Knock at the Cabin wordt verdeeld door Universal zal op 3 februari 2023 op theaterdeuren kloppen.

*** Knock at the Cabin trailer ***


3 Comments

 1. Wachowski

  Dit ziet er interessant uit, net zoals de trailer van Old, maar deze film was toch maar een teleurstelling, …

  Reply
 2. Kevin

  Je kan nog altijd zijn James Bond Spectre tattoo zien op zijn middelvinger 😀

  Reply
 3. Sarah

  Ik herkende Rupert Grint helemaal niet. Ik kan niet wachten om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld als acteur.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *