Zac Efron is onherkenbaar als zwaargewicht worstelaar Kevin Von Erich

Zac Efron zag er begin deze week bijna onherkenbaar uit op de set van The Iron Claw (2023), de nieuwste film van Sean Durkin, die eerder het niet-onaardige The Nest (2020) regisseerde. Zac Efron heeft alles op alles gezet om zijn High School Musical-imago van zich af te schudden en had al een transformatie ondergaan met de film Baywatch (2017) waarin hij een bodybuilders lichaam had.

Maar Zac heeft ondertussen ook iets met zijn kaaklijn. Hij zei in een interview dat hij uitgegleden was bij hem thuis en zijn kaak had gebroken, en dat dit zijn kaaklijn heeft gewijzigd. Of dat waar is of dat hij plastische chirurgie heeft gehad en daarover liever niet wil spreken laat ik in het midden, maar mensen die een kaakbreuk zullen toegeven dat zoiets jouw uiterlijk wel wat kan aanpassen, zeker bij mannen die een meer “vrouwelijke kaaklijn” hadden, en hiermee bedoel ik iets meer ovaal en minder hoekig. Ik laat jullie zelf oordelen op deze foto van Zac in 2008 en 2022.

Fritz, de patriarch van de familie Von Erich, stierf in 1997 op 68-jarige leeftijd aan kanker in zijn huis in Denton County, vijf van zijn zes zonen waren eerder al gestorven. Zijn eerstgeborene, Jack Jr., was per ongeluk geschokt en verdronk in een plas op 6-jarige leeftijd in 1959. In 1984 stierf David Von Erich op 25-jarige leeftijd in een hotel in Tokio aan enteritis. Mike, Chris en Kerry pleegden allemaal zelfmoord; Mike nam in 1987 op 23-jarige leeftijd een overdosis Placidyl, Chris schoot zichzelf in het hoofd met een 9 mm-pistool in 1991 op 21-jarige leeftijd en Kerry schoot zichzelf in de borst op het erf van de familie in 1993 bij de leeftijd van 33. Kevin Von Erich is de laatst overlevende zoon die uiteindelijk een grote impact zal hebben op de wereld van het worstelen.

Deze sterfgevallen vormen de belangrijkste basis voor een wijdverbreide mythe over een familievloek. De term “Von Erich-vloek” wordt ook in de volksmond gebruikt om naar de reeks gebeurtenissen te verwijzen. Maar de vloek heeft zich buiten de familie zelf verspreid, aangezien veel van de hechte worstelvrienden die door Fritz Von Erich werden getraind ook op dezelfde en verdachte manier omkwamen. Gino Hernandez en Bruiser Brody, twee van de worstelaars die het dichtst bij de Van Erich’s stonden, stierven respectievelijk in 1986 en 1988. Oorspronkelijk werd gedacht dat Hernandez was vermoord, maar later werd het als zelfmoord bestempeld en Brody werd doodgestoken in een kleedkamer na een wedstrijd zonder dat er getuigen waren.

We hadden in een niet zo ver verleden al een film over worstelaars, met name Foxcatcher (2014). Er is echter een groot verschil tussen een Pro-worstelaar en Amateur-worstelaar. In tegenstelling tot wat je zou denken is een Pro-worstelaar, zoals Kevin Von Erich, een soort van een “entertainer”, terwijl iemand als olympisch medaille-winnaar Dave Schultz een echte sport beoefend.

In de cast treffen we ondermeer Lily James aan, naast Harris Dickinson, Jeremy Allen White, Holt McCallany en Maura Tierney. Deze A24 productie zou in de zomer 2023 in de bioscoop moeten draaien.

6 Comments

 1. Eliza

  Damn , hubba hubba … sorry

  Reply
 2. Burke

  Dit gaat de tweede keer zijn na Baywatch dat hij naar de steroïden grijpt voor een filmrol, kan niet gezond zijn.

  Reply
 3. Rena

  Wel een bijzondere transformatie voor iemand die lange tijd heel “boy’ish” was.

  Reply
 4. Sinister

  Zoiets bekom je denk ik niet door alleen maar gewichten te liften 😮

  Reply
 5. Dallas Guy

  Carrie Underwood had ook af te rekenen met zo’n commentaren over plastische chirurgie nadat ze ook betrokken was is een zwaar ongeval.

  Reply
 6. Pinklet

  Er is een grappig interview met Zac Efron en regisseur Peter Farrelly waarin de interviester vraagt naar de geruchte over plastische chirurgie en Farrelly – gekend voor zijn ongencensureerde humor – zei “komaan even serieus, mocht het plastische chirurgie zijn zou je DIT toch niet doen!” naar zijn gezicht wijzend 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *