Nicolas Cage schiet er op los in western The Old Way

De altijd heerlijke acteur Nicolas Cage zoekt wraak in de nieuwe trailer van zijn aankomende actiewestern The Old Way (2023). De acteur werd in 2000 getroffen door een kwaal dat de ‘belastings-inspectie’ was en kreeg een rekening van 14 miljoen dollar voorgeschoteld. Sindsdien heeft de acteur zich dubbel geplooid met allerhande filmprojecten, de ene al wat beter dan de andere. Deze western lijkt mij niet bij zijn betere films te zullen horen maar we zullen moeten afwachten tot 6 januari 2023.

Korte inhoud: De voormalige revolverheld Colton Briggs (Nicolas Cage) is tegenwoordig eigenaar van een winkel en leidt een rustig bestaan met zijn gezin. Wanneer een groep bandieten zijn vrouw (Kerry Knuppe) in koelen bloede vermoord, wordt hij gedwongen de wapens weer op te nemen. Met zijn twaalfjarige dochter Brooke (Ryan Kiera Armstrong) zweert hij wraak.

Deze low budget western werd geregisseerd door Brett Donowho (Acts of Violence) en geschreven door Carl W. Lucas. Dit is tevens de eerste traditionele western voor de acteur en mijn gevoel zegt me dat hij in tegenstelling tot Clint Eastwood in Unforgiven (1992) hier wel zal sterven op het einde van de film. Cage zien sterven is een legendarisch moment.

Wat meteen opviel was die uitzinnige moustache en zoiets lijkt me echt te komen van Cage zelf. Voor de rest vind ik het jammer dat Walter Hill deze film niet heeft geregisseerd in plaats van Dead for a Dollar (2022) wat toch wel wat van een tegenvaller was. Ik had zelfs de indruk dat het geen Walter Hill film was. Hill weet hoe hij harde actiefilms kan maken een beetje in de stijl van Last Man Standing (1996). Hill is bijna fin-de-carrière en ik had hem nog wel eens zien samenwerken met Cage.

*** The Old Way trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *