Eerste beelden van Will Smith in Emancipation

De man die zijn eerste Oscarwist voor Beste Acteur eigenhandig marginaliseerde door een internet-meme te worden met een slap. Vandaag hebben we de eerste beelden van Will Smith in het drama Emancipation (2022) van Antoine Fuqua, geschreven door Bill Collage.

Korte inhoud: Nadat hij bijna dood is geslagen, ontsnapt een tot slaaf gemaakte man genaamd Peter (Will Smith) uit een plantage in Louisiana, ontkomt hij ternauwernood aan koelbloedige jagers, terwijl hij op weg is naar het noorden, waar hij zich bij het leger van de Unie voegt. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gordon. Foto’s van zijn blote rug, zwaar gegeseld door de zweepslagen van een opzichter, werden in 1863 wereldwijd gepubliceerd, waarmee de afschaffing van de doodstraf het bewijs leverde van de wreedheid van de Amerikaanse slavernij.

Zit er een nieuwe Oscar-waardige rol aan te komen voor de acteur? De rol lijkt mij in ieder geval net iets dieper te graven dan de rol van daddy Williams. De film komt op 9 december 2022 uit dus is het nog wat vroeg om te spreken over een Oscar-nominatie, maar het is het soort film dat voor veel bijval kan zorgen bij The Academy. Maar de slap was niet alleen tegen Chris Rock maar ook tegen het instituut van The Academy en dus denk ik niet dat hij een nominatie zal krijgen. Het was lange tijd onzeker of Apple de film mogelijks in de koelkast zou steken. De verantwoordelijken van de streamingdienst hebben echter besloten tot een snelle comeback van Smith – waarschijnlijk ook met het oog op de Oscarrace in 2023 – maar het is vooral ook omdat ze geen enkele andere film hebben op de planken. Causeway (2022) zal niet veel potten breken. Na de eerste vertoningen van het slavendrama groeide de speculatie dat Smith de eerste acteur naast Tom Hanks zou kunnen worden die in twee opeenvolgende jaren Beste Acteur bij de Oscars zou winnen. De toekomst zal het uitwijzen.


© Apple+

*** Emancipation trailer ***

2 Comments

  1. Justin

    The Academy zal hier wel een stokje voor steken, anderzijds, wat zijn de andere mannelijke hoofdrollen die kans maken op een Oscar voor Beste Acteur?

    Reply
  2. Siska

    Als hij één van de beste vertolkingen neerzet zou hij een nominatie moeten kunnen krijgen, hij kan het in wezen ook winnen, maar hij zal noch uitgenodigd worden of een speech kunnen doen. Ze zullen hem de Oscar opsturen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *