A24 is bezig met de ontwikkeling van een Friday the 13th prequel serie

In tijden van Halloween is mogen we dit gewoon niet vergeten melden, maar A24 zou bezig zijn met de ontwikkeling van “Crystal Lake” (2023) geschreven en geregisseerd door Stephen Dodson, gebasseerd op een script van Bryan Fuller – die vermoedelijk het project zal verlaten zoals hij ook vele andere projecten verliet. Hij had in eerste instantie een scenario geschreven voor een langspeelfilm, maar met A24 aan boord is dit uitgegroeid tot een tv-serie.

Is dit dan een serie die voornamelijk zal draaien rond Mrs. Voorhees gezien zij in de eerste film de moordpartijen had uitgevoerd. En dat kan best wel een goede serie zijn. Hoe dan ook is het goed om Friday the 13th in de titel te zetten want iedereen zou dan de man met de hockeymasker verwachten. Hoewel, in de serie werd Jacon gecast door Frank Volpe. De naam van wie de rol van Betsy Palmer als Mrs Voorhees zal spelen zie ik voorlopig nog niet staan…maar ik hoop op Vera Farmiga.

En zoals dat wel vaker gebeurt met franchise films begon dit avontuur met een rechtszaak, die 13 jaar duurde, waarbij Horror inc – de producers van de oorspronkelijke film – hun pleidooi hebben verloren tegenover de scenarist van de oorspronkelijke film, Victor Miller. Miller is één van de producers van deze serie en dit wil dus zeggen dat we in de toekomst misschien nog meer Jason seizoenen of films te zien zullen krijgen. Het feit dat het project ook in nieuwe handen is terecht gekomen is ook wel een goede zaak, want laten we eerlijk zijn, veel goede Jason Voorhees films zijn er niet geweest.

Het positieve nieuws is dat dit in handen is van A24, en die mensen weten hoe ze films moeten maken met beperkte middelen. En naar verluidt zouden er minsten 2 seizoen in de pijplijn zitten: “Als we tien seizoenen krijgen, ga ik een gezamenlijke inspanning leveren om een manier te vinden om rationeel en dramatisch en op de één of andere manier naar de ruimte te gaan”, vertelde Fuller in een interview voor Fangoria. Iets wat ze eigenlijk al eens hadden geprobeerd met Jason X (2001). De serie zal uitgezonden worden op de streamingdienst Peacock ergens in 2023.

1 Comment

  1. johan dulst

    als grote fan van friday the 13th kijk ik daar enorm naar uit en het is goe gevonden dat het rond madame voorhees draait want in de eerste film vond ik dit een top personage.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *