Terrifier 2 is de ultieme overkill horror bloodfest

Terrifier 2 (2022), met een productiebudget van 250k dollar heeft nu al meer dan 30 keer zijn productiebudget terugverdiend aan de box-office. De film die is uitgebracht door Bloody Disgusting is de sequel op Terrifier (2016) ook al geschreven en geregisseerd door Damien Leone. Deze film was gemaakt met een kortfilmbudget van 35k dollar en maakte echt wel indruk op de VOD markt. En deze film was tevens gebaseerd op zijn kortfilm.

Korte inhoud: De moordlustige clown Art (David Howard Thornton) wordt weer tot leven gewekt door een sinistere entiteit. Hij keert terug naar Miles County en opent op Halloweenavond de jacht op een tienermeisje en haar broertje. Terwijl de lichamen zich opstapelen, proberen de twee in leven te blijven. Ondertussen ontdekken ze waarom Art het op hen gemunt heeft.

Terrifier 2 opende oorspronkelijk op 6 oktober in 770 bioscopen met een relatief magere recette van een klein miljoen dollar, maar de release werd elke week groter en groter, tot het punt dat het dit weekend in meer dan 1.500 bioscopen speelde. Dat is iets minder dan de helft van het aantal theaters dat momenteel de enorme franchise-inspanning Halloween Ends (2022) speelt, die op 14 oktober uitkwam en ondertussen 94 miljoen dollar heeft opgebracht op een productiebudget van 33 miljoen dollar. Tevens bijna 40 miljoen minder dan de vorige film Halloween Kills (2021).

De productie van de sequel begon op de vooravond van Covid en kon net voor iedereen in lockdown ging de shoot afronden, maar het duurde veel langer om de film uiteindelijk af te werken. Damien heeft een background in make-up en speciale effecten en bijgevolg zijn deze films echt wel iets dat ze goed onder de knie hebben. De film staat ondertussen op 7,7 miljoen dollar en bijgevolg één van de meest succesvolle producties in 2022. Zo zie je dat je uiteindelijk niet zo veel budget nodig heeft voor grootse dingen te doen, ook al heeft Damien hier meer dan 12 jaar aan gewerkt. Of hij een one-trick-pony is zal de toekomst uitwijzen. Zijn Frankenstein vs. the Mummy (2015) was in ieder geval toch niet meteen een schot in de roos.

In de cast zien we een waaier aan knappe (al dan niet) scream queens, gaande van Lauren LaVera, Jenna Kanell, Samantha Scaffidi, Kailey Hyman, Catherine Corcoran, Casey Hartnett en Katie Maguire. Stephen King is in ieder geval een grote fan van deze prent want hij loofde de box-office al op Twitter: “Terrifier 2 grossin you out old school!”.

1 Comment

  1. Aless

    Ik ben benieuwd, de trailer ziet er best creepy uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *