Na Dr. Death is er nu The Good Nurse met een moorddadige zorgverlener

Eén van de betere series over een psychopate dokter gebaseerd op een waar gebeurd verhaal is zonder twijfel “Dr. Death” met Joshua Jackson, Christian Slater, Grace Gummer en Alec Baldwin. De kracht van deze serie is voornamelijk te danken aan de perfecte harmonie die ontstond tussen een een talentvolle casting in een beangstigend verhaal, zoals dat tevens het geval was met het eerste seizoen van “True Detective”. Het tweede seizoen van “Dr. Death” zal moeite hebben om deze chemie opnieuw te creëren met een compleet nieuwe cast. Anderzijds is er nu wel de film The Good Nurse (2022) van Tobias Lindholm die ook wel een leuke cast bijeen heeft kunnen brengen in een waar gebeurd verhaal van een serial killer verzorger.

Korte inhoud: Amy (Jessica Chastain), een meelevende verpleegster en alleenstaande moeder die worstelt met een levensbedreigende hartaandoening, wordt door de zware en veeleisende nachtdiensten op de IC tot haar fysieke en emotionele grenzen bereikt. Maar er komt hulp wanneer Charlie Cullen (Eddie Redmayne), een attente en empathische medeverpleegster, op haar afdeling begint. Terwijl ze lange nachten in het ziekenhuis doorbrengen, ontwikkelen de twee een sterke en toegewijde vriendschap, en voor het eerst in jaren heeft Amy echt vertrouwen in de toekomst van haar en haar jonge dochters. Maar nadat een reeks mysterieuze sterfgevallen van patiënten een onderzoek in gang zet dat Charlie als de hoofdverdachte aanwijst, wordt Amy gedwongen haar leven en de veiligheid van haar kinderen te riskeren om de waarheid te achterhalen.

Charles Cullen zou wel één van de grootste Amerikaanse serial killers kunnen zijn in de geschiedenis gezien hij vermoedelijk honderden patiënten de dood had ingestuurd met de toediening van dodelijke overdosissen van intraveneuze medicatie. Hij werd veroordeeld voor 29 slachtoffers maar het zou goed mogelijk zijn dat 400 slachtoffers stierven nadat hij had zitten knoeien met hun infuus. Een terugkerend verhaal als bij “Dr. Death” is de weinig transparante ziekenhuis bureaucratie en hun vermogen om onrecht tegenover hun patiënten onder de mat te vegen om zo rechtszaken en claims te vermijden. En zo kunnen dubieuze dokters en verplegers van ziekenhuis naar ziekenhuis hoppen zoals pedofiele priesters van de ene naar de andere parochie. Cullen werd in 2003 opgepakt en in 2006 veroordeeld tot 18 levenslange gevangenisstraffen zonder de mogelijkheid om vrij te komen. Hij zou vast zitten tot het jaar 2403. De verpleegster die de confrontatie aanging met deze moordenaar werkt nog steeds als verpleegster.

De film werd geschreven door de talentvolle scenariste Krysty Wilson-Cairns, bekend van Last Night in Soho (2021) en 1917 (2019), en ondanks het releasejaar van 2022, dateert The Good Nurse eigenlijk al van voor al deze projecten. Het was haar eerste professionele schrijfopdracht. Het is tevens Darren Aronofsky die haar heeft gelanceerd. De film kwam gisteren op Netflix.

*** The Good Nurse trailer ***

1 Comment

  1. Eliza

    Het boek waarop de film is gebaseerd is veel beter. Helaas vatte de film niet de ware horror niet samen. Zijn slachtoffers lopen inderdaad waarschijnlijk op tot de honderden. De film gaf Jessica Chastins karakter ook niet genoeg krediet. Geen slechte film maar het had misschien beter geweest in de vorm van een mini-serie zoals Dr. Death.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *