Creed III lijkt een beetje de Rocky III toer op te gaan

Binnenkort kunnen we ons verwachten aan Creed III (2023), de nieuwe vervolgfilm van de Rocky spin-off. Sylvester Stallone zullen we deze keer niet meer zien voor de camera, maar hij heeft wel een producer credit gekregen, evenals Ryan Coogler – de regisseur van de eerste film. Ryan had Creed II (2018) niet kunnen maken omdat hij verwikkeld zat met de productie van Black Panther (2018), maar ik snap niet waarom hij niet de derde film heeft willen maken. De man was wel bezig met die andere vervolgfilm Black Panther: Wakanda Forever (2022) maar deze productie had al in kannen en kruiken moeten zitten.

Korte inhoud: Na de bokswereld te hebben gedomineerd, bloeit Adonis Creed (Michael B. Jordan) zowel in zijn carrière als in zijn gezinsleven. Wanneer een jeugdvriend en voormalig bokswonder, Damian (Jonathan Majors), weer opduikt na een lange gevangenisstraf, wil hij graag bewijzen dat hij zijn kans in de ring verdient. De confrontatie tussen voormalige vrienden is meer dan alleen een gevecht. Om de rekening te vereffenen, moet Adonis zijn toekomst op het spel zetten om tegen Damian te vechten – een vechter die niets te verliezen heeft.

Toen ik de trailer zag had ik een beetje een Clubber Lang (Mr. T) gevoel, met de kampioen die alles al had gewonnen wat hij kon winnen en nu liever wat wou genieten van het rijke leventje met zijn gezin, tegenover een hongerige bokser die niets te verliezen heeft en zijn plaats in de spotlight wou opeisen. Er was trouwens een gerucht dat Mr. T effectief ook zou terugkeren in Creed III, maar dit is op heden niet bevestigd. De schrijvers hebben er nog een twist aan toegevoegd door van hen jeugdvrienden te maken met een wrang verleden, waarbij één van hen blijkbaar voor een poos achter de tralies is verdwenen. Een soort ‘payback time’ lijkt de grote motivatie te zijn van Damian. En op zich kan dit wel zorgen voor veel vuurwerk. Jonathan Majors is trouwens niet zomaar een acteur met spieren, hij is op de eerste plaats een goed acteur die al straalde in de serie “Lovecraft Country”. In de film lijkt er ook nog een plaats te zijn voor Viktor Drago (Florian Munteanu) en is er eveneens een terugkeer voor Tessa Thompson.

Tot mijn verbazing is deze Creed III ook het regiedebuut van Michael B. Jordan, die niet alleen de hoofdrol speelt maar ook nog eens een producer credit heeft. Het verhaal werd geschreven door Ryan Coogler en hij heeft het doorgespeeld aan zijn broer Keenan Coogler om het script te schijven. Keenan zelf had net het script van Space Jam: A New Legacy (2021) geschreven, een film wat niet meteen een driepunter was en vermoedelijk was Keenan op zoek naar werk. Maar gelukkig hebben ze er ook een ervaren scenarist bijgesleurd, met name de Oscar-genomineerde Zach Baylin (King Richard). Op 3 maart 2023 zou Creed III moeten uitkomen.

*** Creed III trailer ***

3 Comments

 1. Bjorn

  Wel raar dat Viktor Drago dan niet in de trailer zit of was hij die kerel die in elkaar werd geslagen door Damian. Ziet er anders wel heftig uit.

  Reply
 2. Gaetan

  Als het gaat om de franchises Rocky en Creed, ben ik een simpele man. Ik zie een slechterik-tegenstander en trainingsmontages en ik ben verkocht.

  Reply
 3. Joyce

  Het verhaal is in dergelijke films van minder belang zolang de gevechte maar goed zijn en er een klassieke boog is van verliest naar winst en dat je als kijker voldoende gemotiveerd bent om terug te gaan sporten.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *