David Harbor is een Die Hard Santa Claus in Violent Night

We hadden in een niet zo ver verleden al een Bad Santa (2003), maar nog nooit een Die Hard Santa Claus, en met Violent Night (2022) duiken we in een home invasion actieprent met een kerstman die oog-in-oog komt te staan met inbrekers die het gemunt hebben op een enorme kluis. Mijn enige teleurstelling bij het zien van de trailer: de kerstman heeft “magische hocus-pocus krachten” en dat degradeert alles een beetje tot het niveau van een kinderfilm, ook al hebben we hier een R-rated prent.

Korte inhoud: Het is kerstavond en we bevinden ons op het landgoed van een rijke maar verdeelde en kibbelende familie. Een groep keiharde huurlingen valt vervolgens het landhuis aan. Het is aan een gedesillusioneerde kerstman om deze criminelen uit te schakelen, die onder leiding staan van Ben. Maar het team is niet voorbereid op een verrassende strijder: de kerstman (David Harbor) is op het terrein en hij staat op het punt te laten zien waarom deze Nick geen heilige is.

De eerste trailer voor Violent Night en het gaat van een thriller vibe tot een regelrechte actiefilm tot iets sprookjesactig. Regisseur Tommy Wirkola heeft in ieder geval ervaring met het mixen van genres, zo kennen we nog zijn leuke mix van actie, horror en sprookjes met Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013). De John McLane achtige figuur in deze film heeft naast zijn voorliefde voor koekjes en drank ook natuurlijk speciale krachten. Zowel de kerstman als John lijken echter in staat om serieuze stokken in de wielen te steken van criminele bendes.

Veel komische R-rated films zijn er momenteel niet maar ze zijn de laatste jaren wel in opmars. In ieder geval lijkt dit wel een kersthit te worden. Naast de hoofdacteur zien we ondermeer John Leguizamo, Cam Gigandet, Beverly D’Angelo, Edi Patterson, Alexis Louder en Stephanie Sy. Het script werd geschreven door de Sonic the Hedgehog scenaristen Pat Casey en Josh Miller, en geproduceerd door de actie regisseur/producer David Leitch. Op 2 december 2022 zou de film moeten uitkomen.

*** Violent Night trailer ***

3 Comments

 1. Mitch

  Hoe je iemand aan een stoel vastbindt met magische krachten is inderdaad wat bizar.

  Reply
 2. Bullet

  Had ook liever een no-nonsense actiefilm gehad dan dees, zag er nochtans veelbelovend uit.

  Reply
 3. Dave (Post author)

  test

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *