Jeff Bridges schiet er op los in The Old Man tv-serie

Deze week wordt de FX serie “The Old Man” (2022) uitgezonden op Disney+ met de 72 jarige Jeff Bridges in een actierol. Bridges is slechts 2 jaar ouder dan Liam Neeson die de actierollen aan mekaar rijgt. Het verschil is dat Jeff een Oscar heeft gewonnen (Crazy Heart) en Liam slechts een nominatie, meer beiden hebben ze goede films afgewisseld met minder geslaagde films.

Korte inhoud: De show is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Perry en volgt een complexe zoektocht naar Dan Chase (Jeff Bridges), een malafide CIA-agent die jaren nadat hij van de radar was verdwenen door een oude bondgenoot, Harold Harper (John Lithgow) van de FBI, werd opgespoord.

De premisse heeft wel iets weg van The Fugitive (1993) waarin Tommy Lee Jones op de hielen zit van de voortvluchtige Harrison Ford, met dit verschil dat het karakter van Jeff wel iets meer training heeft en ook een pak meedogenlozer. Het is een klassiek kat-en-muisdynamiek en zal wel zorgen voor geweldige kijkervaring. En het is altijd leuk om filmlegendes bezig te zien in actierollen.

De jongere versie van het personage van Jeff Bridges wordt gespeeld door Bill Heck, die echt wel op twee druppels lijkt op de acteur. De acteur scheelt met zijn 1m88 slechts 3 cm van de 1m85 van de hoofdacteur. Maar uiteraard is zijn verhaallijn van minder belang. Daarnaast zien we nog rollen voor Amy Brenneman, Alia Shawkat, Noor Razooky, Joel Grey en Gbenga Akinnagbe.

De serie heeft ook heel wat vertraging opgelopen in 2020 met Covid toestanden en ook nog eens een ziekenhuisopname van Bridges. Maar showrunners Robert Levine en Jonathan E. Steinberg hebben blijkbaar de draad goed opgepikt. Het zijn in ieder geval twee ervaren mensen die wat mij betreft met “Black Sails” één van de betere drama-series hebben gemaakt dus heb ik veel vertrouwen in deze serie. En FX ook trouwens want een tweede seizoen zou onderweg zijn.

*** “The Old Man” trailer ***


1 Comment

  1. Bradley

    The dude abides …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *