The Price We Pay (2022) *** recensie

Het is misschien nog niet de grote terugkeer van regisseur Ryûhei Kitamura (The Midnight Meat Train, No One Lives), die dit jaar aanwezig was als jurylid van het BIFFF 2022, maar The Price We Pay (2022) is geen onaardige B-film. Het begint als een misdaad-drama en eindigt in een geschifte slasherfilm. Het voelt allemaal heel low budget aan, ook al zetten acteurs Emile Hirsch en Stephen Dorff hier leuke vertolkingen neer.

Korte inhoud: Alex (Emile Hirsch) en Cody (Stephen Dorff) beroven een pandjeszaak, zonder al te veel succes. De broer van Alex, Shane (Tanner Zagarino), raakt gewond en de man achter het stuur van de vluchtauto gaat er vandoor. De mannen beslissen om een vrouw (Gigi Zumbado) te gijzelen met haar als chauffeur. Wanneer haar auto te midden van een afgelegen weg in panne valt nemen ze hun toevlucht in een boerderij. De eigenaars blijken er duistere geheimen te verbergen en gaan tot het uiterste om dat zo te houden.

Het script van Christopher Jolley doet enorm denken aan From Dusk Till Down (1996) van schrijvers Robert Kurtzman en Quentin Tarantino, waarbij de vampieren vervangen zijn door een vrouwelijke Texas Chainsaw fenomeen, gespeeld door de 2,03 meter transgender actrice Erika Ervin die we nog kennen van “American Horror Story”. Dit had wat mij betreft een terugkerend karakter kunnen worden maar Kitamura had andere plannen. Niet alle acteurs blinken uit. In de rol van “The Doctor” zien we de 75-jarige Vernon Wells, een karakterkop die we nog kennen uit Commando (1985). De Australiër heeft ondertussen 220 filmproducties op zijn naam en heeft er nog 20 in voorbereiding, maar is hier compleet verkeerd gecast.

De motivaties van de slechteriken zijn belachelijk en eigenlijk zijn de motivaties van de hoofdkarakters niet veel beter. Het personage Alex zien we op een gegeven moment gewoon tot 2 maal toe Russische roulette spelen tegen zichzelf ook al snap je niet wat een dergelijke suïcidale ziel de plot vooruit kan helpen. Maar daar is het allemaal niet om te doen. Deze film is een afdaling in de hel en de kijkers zal plezier beleven met de gruwel en de gore en hierin blinkt Kitamura wel uit. Het is geen film die lang zal blijven nazinderen. Op was de film te zien op BIFFF en heeft op dit ogenblik nog geen distributeur voor een Belgische distributie, dus ik vermoed dat het bij ons straight-to-VOD zal worden. Spijtig genoeg wordt deze film uitgebracht door VMI Worldwide, een distributeur die de gewoonte heeft om trailers de blokkeren op filmsites die net reclame willen maken voor de schamele producties die ze uitbrengen. Dergelijke films verdienen een betere distributeur die verstand heeft van social media en promotie.


Review The Price We Pay (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

1 Comment

  1. Malpertuis

    The Midnight Meat Train was een zalige film, benieuwd naar deze.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *