Das Boot regisseur Wolfgang Petersen overleden (1941-2022)

Na het tragische dodelijke ongeval van actrice Anne Heche is ook de Duitse cineast Wolfgang Petersen niet meer bij ons. Voor zij die geboren zijn in de jaren ’70 zullen zeker al films van de man hebben verslonden. Net zoals zijn collega Roland Emmerich waren zij zowat de twee grote Duitse blockbuster-regisseurs.Foto door Claudette Barius SMPSP van Wolfgang Petersen © 2006 Warner Bros. Entertainment Inc.

De film waardoor hij is bekend gekomen is het Oscar-genomineerde oorlogsdrama Das Boot (1981), maar ook de phantasiefilm The NeverEnding Story (1984) of nog de pandemie-thriller Outbreak (1995) en de actie-thriller Air Force One (1997) met Harrison Ford als de president van Amerika. De film die mij is bijgebleven was In the Line of Fire (1993) met Clint Eastwood en John Malkovich.

Volgens verschillende berichten stierf Petersen vorige week vredig in zijn woning in Los Angeles aan alvleesklierkanker. Hij lag in de armen van zijn vrouw Maria Antoinette, met wie hij 50 jaar getrouwd was.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *