Florence Pugh en Harry Styles in Don’t Worry Darling van Olivia Wilde

Over iets minder dan twee maanden zullen alle ogen van zowat alle tieners gericht zijn op de met sterren bezaaide cast van Don’t Worry Darling (2022), wanneer deze psychologische thriller uit de jaren vijftig in première gaat. Na het onverwachte succes van Olivia Wilde’s regiedebuut Booksmart (2019) heeft iedereen nu wel interesse om haar tweede film te zien. En hoe meer we te weten kwamen over deze prent hoe interessanter het allemaal klinkt.

Korte inhoud: Alice (Florence Pugh) en Jack Chambers (Harry Styles) zijn een jong, gelukkig stel dat in de jaren vijftig in de schijnbaar perfecte bedrijfsstad Victory, Californië wonen; die is gemaakt en betaald door het mysterieuze bedrijf waarvoor Jack werkt. Nieuwsgierigheid naar de aard van het werk van haar man aan het geheime “Victory Project” begint Alice te consumeren, wat leidt tot een breuk in hun utopische leven. Terwijl Alice het project onderzoekt lijken er heel wat spanningen te ontstaan.

Harry Styles was de eerste keuze van Olivia maar omwille van Covid kwam de planning in de war. Voor de mannelijke hoofdrol koos ze dan voor bad boy Shia LaBeouf, maar gezien hij het zwaar aan de stok kreeg met de crew en in het bijzonder Florence Pugh, die hij beschouwde als een “achterlijk wijf”, had ze geen andere keuze om de acteur te ontslaan. Wilde had rond dezelfde tijd ook geschillen met hem over hun eerdere project, Rainsford: Love Me Like You Hate Me (2020), wat ertoe leidde dat ze haar regie-credit van de film verwijderde. En met de vele vertragingen kwam de agenda van Harry plots weer vrij en zo kreeg Olivia dan toch haar droomcast. Hoewel ze eigenlijk zelf wel de hoofdrol had willen spelen maar na Florence te hebben gezien in de horror Midsommar (2019) wist ze dat zij die rol moest spelen. Olivia stelde zich tevreden met een bijrol.

De film werd opgenomen in oktober 2020 te midden van de pandemie en heeft een lange tijd nodig gehad om alles af te werken, maar nu komt deze alsnog uit in de bioscoop. En de trailer ziet er intrigerend uit. In de cast treffen we ook nog ronkende namen aan als Chris Pine en Dita Von Teese, alsook Kate Berlant, Nick Kroll, Gemma Chan en Timothy Simons. Olivia Wilde is een beeldschone actrice, maar haar acteercarrière kent meer B-rollen dat echt geslaagde vertolkingen. Maar op vlak van regie lijkt ze steeds meer een relevante stem te worden. Op 23 september 2022 zullen we de film kunnen bewonderen.

*** Don’t Worry Darling trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Harry Styles is overroepen als acteur…

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.