Het wordt uitkijken naar Jordan Peele’s Nope met Daniel Kaluuya

Ik ben onder de indruk van de laatste trailer van Jordan Peele’s derde horrorfilm Nope (2022), het zit vol met allerlei nieuwe beelden en extra lagen over de plot. Maar zelfs met deze nieuwe 3 minuten durende laatste trailer is het nog steeds moeilijk om precies te weten waar Nope over gaat, de trailer maakt duidelijk dat “het niet is wat je denkt …”

Korte inhoud: ‘Nope’ volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

Alles wat we weten is dat IETS in de lucht verschijnt boven een ranch in het midden van nergens, met de personages van Daniel Kaluuya en Keke Palmer in de hoop het groot te maken door “onmiskenbaar bewijs van buitenaardse wezens op camera” vast te leggen. Natuurlijk, wat daar ook is, zijn misschien niet echt buitenaardse wezens – en Jordan Peele kennende, is hier waarschijnlijk iets meer aan de hand. In de cast zien we ook nog een leuke terugkeer van Michael Wincott die toch al een tijdje is weggebleven van het witte doek.

Na de release van de trailer en de Super Bowl-commercial, begonnen kijkers te theoretiseren dat de film over een buitenaardse invasie zou gaan, in de veronderstelling dat de titel een acroniem is voor ‘Not Of Planet Earth’, ondanks dat de plot op dat moment nog heel vaag blijft. Maar dit lijkt me in ieder geval wel de richting waarin we moeten zoeken. Universal zal Nope op 22 juli 2022 in de bioscoop uitbrengen. In officieel persmateriaal wordt naar de film verwezen als “een nieuwe pop-nachtmerrie” en “een uitgebreid horror-epos”.

*** Nope trailer ***


2 Comments

  1. Brightfish

    Get Out is een meesterwerk, US vond ik dan wel wat teleurstellend, maar één ding blijft, Peele blijft één van de meest originele filmmakers van het moment

    Reply
  2. Lonnie

    De trailer ziet er intrigerend uit, ik ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.