Idris Elba in survival-thriller Beast

We hadden een paar dagen geleden een ballonnetje opgelaten rond mogelijke nieuwe gesprekken met Idris Elba voor de rol van James Bond of we zien de acteur nu in de rauwe survivalthriller Beast (2022), vechtend met een bloeddorstige leeuw.

Korte inhoud: De weduwnaar en arts Dr. Nate Samuels (Idris Elba) reist met zijn twee tienerdochters Meredith (Iyana Halley) en Norah (Leah Sava Jeffries) naar Zuid-Afrika, de plek waar hij zijn vrouw ontmoette. De trip is bedoeld om het rouwproces te vergemakkelijken. Ze gaan er naar een wildreservaat, beheerd door zijn oude vriend Martin Battles (Sharlto Copley), Alles wordt echter op zijn kop gezet wanneer een enorme bloeddorstige leeuw, die onlangs is ontsnapt aan een aantal kwaadaardige stropers, wraak zoekt op de nietsvermoedende familie.

Liam Neeson heeft bewezen dat er een markt is voor fysieke acteurs op leeftijd in harde thrillers, en de carrière van Idris Elba lijkt nog maar te beginnen met zijn 49 jaar, als hij al niet wordt opgepikt om de nieuwe James Bond te spelen. Deze Beast werd geregisseerd door de Ijslandse Baltasar Kormákur, die we nog kennen van die andere survival-film Everest (2015) en Adrift (2018).

De film lijkt wat mij betreft op een hedendaagse remake van The Ghost and the Darkness (1996) van Stephen Hopkins of heeft er zich wel fel op geïnspireerd. Ook al lijkt deze prent met iets minder middelen gemaakt. In de film met Val Kilmer en Michael Douglas waren er honderden figuranten en groots opgezette scènes, deze film lijkt iets meer ingetogen met een minimum aan bezetting. Maar dat wil niet zeggen dat het resultaat minder boeiend zal zijn, denk maar aan een films als The Shallows (2016). Op 17 augustus 2022 komt de film uit in de bioscoop.

*** Beast trailer ***

1 Comment

  1. Phoebe

    Idris zal alle rollen van Will Smith gaan inpikken en wordt populairder met de dag.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.