Nieuwe Pirates film voor Johnny Depp is heel waarschijnlijk

Wat de ene dag onmogelijk leek, kan de andere dag dan toch een optie worden, ook al zal de acteur zelf nog overtuigd moeten worden, maar een nieuwe Pirates of the Caribbean film lijkt volgens een voormalige Disney executive zeer waarschijnlijk. Hij liet dit verstaan in een reactie op People. Depp zelf had eerder te kennen gegeven tijdens het proces dat hij niets meer met Disney te maken wil hebben, omdat ze hem gewoon hebben laten vallen om slechte pers te vermijden, terwijl ze zijn gezicht nog hebben gebruikt voor hun pretparken en merchandising. Er zal dus veel massagewerk aan te pas moeten komen.

Tijdens het proces vroeg zijn advocaat Rottenborn: “Het is een feit, meneer Depp, als Disney naar u toe zou komen met $300 miljoen en een miljoen alpaca’s, zou niets op deze aarde u ertoe brengen terug te gaan en met Disney te werken aan een ‘Pirates of the Caribbean’-film? Juist?” Depp antwoordde: “Dat is waar, Mr. Rottenborn.”

Maar kijk, er is iemand anders die hem misschien wel over de streep kan halen, en dat is Jerry Bruckheimer. De producent die van Depp een megaster heeft gemaakt heeft zonet een mega-blockbusterfilm afgeleverd met Top Gun: Maverick, en gezien Depp zijn proces met glans heeft gewonnen en de fans nu na zoveel jaar zien dat niet elke vrouw met een #MeToo verhaal blindelings geloofd moet worden en dat ook mannen slachtoffer kunnen zijn van huiselijk geweld, zou dit het schip misschien terug in de haven kunnen brengen. Laten we niet vergeten dat de Pirates franchise een kip met gouden eieren is. De 5 films hebben samen 4,5 miljard dollar opgebracht. Je zou gek zijn als studio om na dit media-circus de zeilen niet voor een laatste keer op te spannen met een denderende finale. De Pirates franchise is tevens 100% Disney en hun verlangen om Margot Robbie aan boord te halen is gewoon heel groot.

Momenteel is er trouwens meer kans dan Depp in een nieuwe Pirates film zal verschijnen dan dat Amber Heard in een Aquaman 2 film zal zitten. Let wel, Amber heeft haar scènes voor Aquaman and the Lost Kingdom (2023), maar Warner beseft dat zij “boxoffice poison” kan worden en haar rol uiteindelijk niet zo belangrijk is voor de sequel. DE makers hadden al snel door dat er eigenlijk zo goed als geen chemie was tussen Jason Momoa en Heard en dus werd haar rol – zoals ze zelf aangaf tijdens het proces – zwaar gereduceerd. Er is zelfs een gerucht dat de makers haar in het begin van de sequel hebben laten sterven tijdens een geboorte (… ik hoop dat het ook een gerucht zal blijven want dit lijkt mij dan ook een dwaas idee). De toekomst zal uitwijzen wat er zal gebeuren. Heard is echter wel aangeklaagd voor het publiceren van een leugenachtig artikel waarin ze schade heeft berokkend aan Depp, en niet omwille van haar misbruik, maar de studio weten ook hoe het proces het ware gezicht heeft laten zien van een toch wel bijzonder manipulatief wezen. De toekomst zal het allemaal uitwijzen.

5 Comments

 1. Xavier M

  Het project zal welkom zijn voor Depp ondanks zijn stelling dat hij niet meer met Disney wou werken. Hij heeft de laatste jaren toch niet meteen veel films gemaakt.

  Reply
 2. WAX

  Ja graag. We hebben meer piratenfilms nodig met Jack Sparrow. In ieder geval de zesde om de franchise goed af te sluiten. Ik bedoel, de 5e film was goed en het einde was perfect, ik denk gewoon dat ze het beter zouden moeten beëindigen.

  Reply
 3. Tommy Raida

  Objection! Hearsay! 🙂

  Reply
 4. Angela

  Ik dacht dat Ted Elliott en Craig Mazin al een script hadden dus zou wel eens snel kunnen gaan.

  Reply
 5. Thomas

  Ik moet zeggen dat ik na de derde Pirates film ben afgehaakt, het was zeker allemaal spektakel maar inhoudelijk had het niet veel om het lijf. En een 6de film zal ook puur voor het geld zijn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *