The Unbearable Weight of Massive Talent is hilarisch

Eén van de leukste trailers die jullie dit jaar te zien zullen krijgen is deze van The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) van Tom Gormican Om één of andere reden zie ik nergens een releasedatum voor België maar hopelijk komt hier snel verandering in want deze film wil ik zien. In de film zien we Nicolas Cage die zichzelf speelt op een heerlijke manier. Hoewel, dit is Nick Cage met een ‘k’ dus blijft het wel een fictie karakter, uiteraard gebaseerd op Nic Cage. Dit is trouwens ook nog eens een film van hem die meer dan 85% scoort op Rotten Tomatoes bij zowel de critici als het publiek. Leuk weetje, dit is zijn 100ste film.

Korte inhoud: Een berooide Nick Cage stemt ermee in om op het verjaardagsfeest van de rijke Mexicaanse Javi te verschijnen. Deze is grote fan van Cage, maar tevens een drugsbaron. Wanneer de CIA hem weten te klissen willen ze dat hij met hen samenwerkt om inlichtingen in te winnen over Javi (Pedro Pascal). De enige training die Cage heeft is deze die hij heeft gekregen met zijn films en dat zorgt voor een knotsgek avontuur.

Naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog rollen voor Sharon Horgan, Tiffany Haddish, Demi Moore, Katrin Vankova, David Gordon Green (als regisseur in de film!) en Neil Patrick Harris. Het script heeft Gormican samen geschreven met Kevin Etten. In plaats van te draaien in het peperdure Majorca in Spain is het productieteam afgeweken naar Dubrovnik, Croatië (daar waar heel wat opnames zijn geweest voor de serie Games of Throne). Een Hollywood actiefilms met een budget van 30 miljoen dollar zal je niet zo snel meer vinden maar de trailer ziet er hoe dan ook overtuigend uit.

De fans van Nicolas Cage zullen hiervan smullen want de film zit vol met verwijzingen naar Face/Off (1997), Con Air (1997), Leaving Las Vegas (1995) en Gone in Sixty Seconds. Het scenario stond op de Blacklist van 2019 en werd beschouwd als een van de beste niet-geproduceerde scenario’s. Nicolas Cage stond zelf niet te springen voor het idee om zichzelf te spelen en sloeg verschillende aanbiedingen af, maar veranderde van gedacht na het lezen van een brief van Tom Gormican die bij het script was gevoegd. Cage wou wel het afgewerkte product niet zien maar door een meningsverschil tussen Lionsgate en de regisseur heeft Cage alsnog de film moeten bekijken om zelf een oordeel te vellen.

*** The Unbearable Weight of Massive Talent trailer ***


1 Comment

  1. venckman

    Dit kan alleen maar goed zijn!Gek dat er geen Belgische release is.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.