Nederlandse serie Dirty Lines op Netflix

Onze noorderburen hebben samen met Vlaanderen al een paar niet-onaardige series gemaakt, denk maar aan het eerste seizoen van “Undercover” alsook de Mocro Maffia. Het Nederlandse productiehuis Fiction Valley pakt nu uit met “Dirty Lines” over de opkomst van de sekslijnen in Nederland, en deze serie is vanaf vandaag te zien op Netflix. Een typisch Hollandse serie als je het mij vraagt.

Korte inhoud: In het Amsterdam van de jaren ’70, in een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel aan het veranderen was, krijgt psychologiestudent Marly Salomon (Joy Delima) een bijbaan bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het is een bedrijf opgericht door twee broers, Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), die Europa’s eerste erotische telefoonlijnen of sekslijnen hebben opgezet. Frank en Ramon worden van de ene op de andere dag rijk en Marly wordt ondergedompeld in deze wilde en snelle transformatie.

Op het eerste gezicht belooft Dirty Lines een leuke, sexy, stijlvolle Hollandse komedieserie, die qua look-and-feel een beetje doet denken aan Boogie Nights (1997) van Paul Thomas Anderson, ook al lijkt deze serie meer te willen inzetten op de komedie dan op het dramatische aspect van het verhaal. In essentie belooft Dirty Lines ons de geschiedenis van telefoonseks door de ogen van een jonge vrouw die begint in te zien dat de lusten van mannen veel geld kan opleveren.

De serie werd geschreven door Pieter Bart Korthuis, die samen met Diederik Van Rooijen de knappe dramaserie “Penoza” schreef die 5 seizoenen telt. Naast bovenvermelde namen zien we in Dirty Lines ook nog Charlie Chan Dagelet, Julia Akkermans en Benja Bruijning. Het eerste seizoen telt 6 afleveringen van 45min elk.

1 Comment

  1. Djenté

    Penoza is één van mijn lievelingsserie uit eigen bodem, veel beter dan Mocro Maffia.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *