Bruce Willis stopt met acteren

De familie van Bruce Willis heeft aangekondigd dat de acteur met pensioen gaat na de diagnose afasie, een taalstoornis veroorzaakt door hersenbeschadiging die het communicatievermogen van een persoon aantast. Familieleden van Willis plaatsten een gezamenlijke verklaring op sociale media waarin ze aankondigden dan Bruce niet meer zal acteren.© Twentieth Century Fox

“Aan de geweldige fans van Bruce wilden we als familie delen dat onze geliefde Bruce enkele gezondheidsproblemen heeft gehad en onlangs is gediagnosticeerd met afasie, wat een impact heeft op zijn cognitieve vermogens. Als gevolg hiervan en met veel aandacht stapt Bruce weg van de carrière die zoveel voor hem heeft betekend,” luidt de verklaring.

“Dit is echt een uitdagende tijd voor onze familie en we zijn je zo dankbaar voor je voortdurende liefde, medeleven en steun”, gaat de verklaring verder. “We gaan hier doorheen als een sterke familie en wilden zijn fans het nieuws laten weten omdat we weten hoeveel hij voor jullie betekent, net als jullie voor hem. Zoals Bruce altijd zegt: ‘Live it up’ en samen zijn we van plan om dat te doen.”

Willis’ acteercarrière begon in het begin van de jaren tachtig met niet-gecrediteerde rollen in films zoals The Verdict van Sidney Lumet. Zijn carrière explodeerde later dat decennium dankzij zijn hoofdrol tegenover Cybill Shepherd in de ABC-serie “Moonlighting” en uiteraard zijn optreden als John McClane in de actiefilm Die Hard (1988), waarmee Willis zijn eerste grote filmfranchise kreeg. Gedurende zijn veertig jaar acteercarrière hebben de films van Willis wereldwijd meer dan 5 miljard dollar opgebracht. Hij is genomineerd voor vijf Golden Globes en drie Emmy’s. Spijtig genoeg geen enkele Oscar-nominatie, maar gezien de reputatie van de Oscars in vrije val is, is het allemaal zo erg niet. Hij is een legende en zijn films zullen steeds nieuwe fans aantrekken.

2 Comments

  1. Wachowski

    Echt spijtige zaak maar in alle eerlijkheid, Bruce had cinema al gestopt sinds hij B-films is beginnen maken.

    Reply
  2. D’artagnan

    Zijn beste rol blijft Unbreakable en misschien ook wel Sixth Sense, voor de rest zijn er niet zo zot veel films die me echt zijn bijgebleven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *