Last Night in Soho (2021) **** 4k UHD recensie

We hadden Last Night in Soho (2021) gezet in onze Top 10 Beste Films van 2021 en van deze keuze hebben we geen spijt en het was leuk om de 4k UHD versie van de film te ontdekken. Een stijlvol gedraaide thriller bestemd voor een volwassen publiek, ze zijn zo zeldzaam tegenwoordig. Ik ben zelf een Hitchcock fan en deze film heeft duidelijk ook zijn inspiratie gezocht in zijn wereld, en met succes. Het begint als een popcultuur fantasie, verzeilt in de wereld van de suspense en eindigt in bloedvergieten.

Korte inhoud: De jonge Eloise (Thomasin McKenzie) ontwikkelt een obsessie voor ene Sandie (Anya Taylor-Joy), een vrouw die zich ophield in Londen in de jaren 60. Ondanks dat Eloise niet in dezelfde tijdsperiode leeft, blijkt er een eigenaardige band tussen de dames te zijn. Een band die verschrikkelijke gevolgen met zich zal meebrengen.

Anya Taylor-Joy is niet alleen aan beeldschone, elegante actrice maar tevens een acteertalent, en toch was het vooral Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit) die voor mij de meeste indruk had gemaakt. Ze heeft er perfect voor gezorgd dat we als kijker meegezogen werden in dit verhaal en we voelden met haar mee. Haar acteerwerk is fenomenaal en haar emotie en lichaamstaal zijn zo precies voor het verhaal dat het allemaal zo echt aanvoelt. Maar dan is er ook nog de karakterkop van Matt Smith en Game of Thrones actrice Diana Rigg die spijtig genoeg stierf na deze productie aan de gevolgen van long kanker.

Het tweede wat indruk heeft gemaakt is de cinematografie van Chung-hoon Chung, het is zowat de kers op de taart op een bijzonder knap script van Krysty Wilson-Cairns en regisseur Edgar Wright. De knappe overgangen tussen scènes, gezichten in spiegels, kleuren, camerahoeken, alles is zo fascinerend. Het is zo visueel aantrekkelijk en verbluffend hoe ze sommige scènes eruit laten zien en bepaalde beeldcuts zijn nauwelijks zichtbaar en zo hebben we vaak een visuele pirouette tussen Taylor-Joy en McKenzie die elkaar snel afwisselen. De film had genomineerd moeten worden voor beste fotografie maar de competitie was vorig jaar bijzonder zwaar.

Last Night in Soho doet geweldig werk door een verhaal heel sterk te beginnen. Het trekt je er meteen in en zorgt ervoor dat je gehecht raakt aan personages. Ik zat de hele tijd vast aan deze verhaallijn en zat constant op het puntje van mijn stoel. Het einde van deze film, met name de laatste 30 minuten, was krankzinnig. De plotwending is als niets dat je ooit had kunnen raden, en alles wat ik speculeerde was verkeerd. Er is een punt waarop het zou moeten eindigen, maar dat doet het niet, en dat is eerlijk gezegd mijn enige kritiek in deze hele film. Ik heb hier echt met volle teugen van genoten.

Last Night in Soho is op uitgekomen op DVD, Blu-ray en 4k UHD met heel wat deleted scenes, making of filmpjes en interviews met crew en cast.


Review Last Night in Soho (2021)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating

*** Last Night in Soho trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *