Nieuwe Jurassic World Dominion brengt de oude cast terug

Er zitten veel leuke scènes in de nieuwe Jurassic World Dominion (2022) trailer, maar wanneer je niets zou afweten van het project zal je ook geen flauw benul hebben waarover de film gaat. Het lijkt er zelfs op dat er heel wat ‘fan-service’ in zit met shots die letterlijk werden nagemaakt uit de eerste Jurassic Park films. Meestal is zoiets geen goed teken. Het ding is, ik was al geen grote liefhebber van Jurassic World (2015) van Colin Trevorrow, en het lijkt erop dat ik ook niet meteen sta te springen om deze te zien, maar ik twijfel er niet aan dat dit popcorn-fest de miljardengrens zal doorbreken deze zomer.

Jurassic World Dominion geeft ons een kijkje in de gevolgen van de gebeurtenissen in Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), terwijl dinosaurussen zichzelf opnieuw gaan bevolken in de hedendaagse samenleving – en de mensheid daarbij naar de rand duwen. Ik denk dat je dus echt wel de vorige films gezien moet hebben om echt mee te zijn met deze nieuwe film. Voor de rest had ik een beetje het seen-that-done-that gevoel, met de Owen Grady (Chris Pratt) als cowboy die raptors onder controle wil houden en Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) als de scream queen die zich altijd in grote problemen werkt, naast de oude cast die precies doet wat we verwachten van hen. De kritische stem van Alan Grant (Sam Neill), de wetenschappelijke en grappige take van Ian Malcolm (Jeff Goldblum) en de emotionele en behulpzame touch van Ellie Sattler (Laura Dern).

En om alle diversiteits-regels te respecteren hebben ze er ook nog Mamoudou Athie, Varada Sethu en DeWanda Wise opgetrommeld naast Daniella Pineda en Omar Sy die al aanwezig waren in de vorige films. En dat is ook wel een beetje het gevoel die ik had bij het zien van de trailer. Het vinkt alle vakjes aan van wat een blockbusterfilm tegenwoordig moet zijn, en bijgevolg is het enorm geformatteerd.

Bepaalde scènes en ideeën met betrekking tot de integratie van dinosaurussen in de wereld werden uiteindelijk verwijderd uit het Jurassic World Fallen Kingdom-script om te worden bewaard voor deze derde film van de nieuwe reeks. Of deze film dan ook over-the-top zal gaan met dino’s die overal monumenten gaan beklimmen zit er wel een beetje aan te komen, vrees ik. Enerzijds ben ik wel blij dat ze deze “laatste” film ook eindigen met de oorspronkelijke cast, maar Ghostbusters: Afterlife (2021) heeft ook bewezen dat zoiets ook compleet fout kan oplopen. Op 10 juni 2022 wordt Jurassic World Dominion uitgebracht.

*** Jurassic World Dominion trailer ***

4 Comments

 1. Siska

  Van het moment dat ze het eiland hebben verlaten is het een saaie bedoening geworden en deze lijkt inderdaad een over-the-top dino’s overal film met shots die letterlijk zijn overgenomen uit de eerste film, tot zelfs de zonnebril scene met Laura Dern. WTF!

  Reply
 2. Thibaut

  De sequels zijn allemaal verschrikkelijk. Spielberg zelf kon de magie niet herhalen, en Trevorrow op zijn best is op zijn slechtst geen match met Spielberg.

  Reply
 3. Shifty

  Dino’s zijn geen aliens, het zijn beesten van vlees en bloed die geen minuut zouden overleven tegenover een uitgerust leger. Maar goed, dan is er ook geen film.

  Reply
 4. Gleny Boy

  Ik haat het dat Colin Trevorrow de behoefte had om Grant en Ellie’s eerste scène visueel te reproduceren, alsof het al niet nostalgisch zou zijn om hen samen op het scherm te zien (voor het eerst in 30 jaar), maar deze film ziet er belachelijk dom uit op een Fast & Furious manier. Ze zouden de orkestrale, meeslepende muziek in deze trailer moeten verwijderen en inwisselend met dreunende muziek. Dit is verstand op nul cinema, verkoop het dan ook zo.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.