Dungeons & Dragons film en serie in de maak

Er is goed en minder goed nieuws. Terwijl we allemaal reikhalzend uitkijken naar de Lord of the Rings serie zit er al een nieuwe fantasy serie aan te komen, gebaseerd op Dungeons & Dragons. Het minder goede nieuws is dat het geschreven en geregisseerd zal worden door de Red Notice (2021) regisseur Rawson Marshall Thurber, dus veel diepgang zullen we niet moeten verwachten.

Thurber zal volgens Deadline een pilot schrijven van een uur lang. De show wordt verkocht aan distributeurs met als doel de eerste van een groeiende franchise te zijn. Normaal werkt eOne doorgaans met AMC Entertainment, maar waar de serie op moet verschijnen is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Het lijkt er wel op dat eOne Netflix, HBO en Disney+ tegen elkaar wil uitspelen om zo het grootste budget te kunnen samenbrengen.

“We willen niet dat het maar één show is”, vertelde Michael Lombardo, de president van Global Television voor eOne, aan Deadline. “We werken momenteel verschillende scenario’s uit voor een aantal episodes en we hopen dit begin volgend jaar op de markt te brengen.” Dat was in november 2021 en hier zijn we dan met een regisseur en scenarist. Eerder waren er al berichten over de John Wick medewerker Derek Kolstad die interesse zou hebben, maar het gaat dus wel een radicaal andere kant uit. Dat Thurber een goede verstandhouding heeft met Netflix en met een aantal Hollywood-acteurs zal wel een doorslaggevende rol hebben gespeeld.

Het bizarre is dat de tv-serie vermoedelijk op de hielen zit van een Dungeons & Dragons (2023) film van Paramount die momenteel wordt opgenomen, met in de hoofdrol Chris Pine, Michelle Rodriguez, Sophia Lillis en Hugh Grant, in regie van het Game Night (2018) duo John Francis Daley en Jonathan Goldstein. Die staat gepland voor een release in maart 2023 en zou de toon hebben van een Guardians of the Galaxy film. En als deze show echt het begin is van een grotere franchise met meerdere spin-offs, zou je je kunnen voorstellen dat het op de één of andere manier hierbij kan aansluiten, of op zijn minst plaatsvindt in dezelfde wereld als de film, maar de regisseurs zijn wat mij betreft veel te verschillend en ik zie niet meteen een goed huwelijk tussen beiden, maar de nabije toekomst zal mij misschien tegenspreken. Als het al beter is dan Dungeons & Dragons (2000) ben ik al tevreden, en zo zie je dat mijn lat voor deze adaptatie van het RPGame niet al te hoog ligt.

2 Comments

  1. Checkers

    Die film uit 2000 is echt slecht, zowel qua verhaal als acteren of visiuele effecten. Il begrijp niet dat deze film zoveel heeft gekost.

    Reply
  2. Yates

    Game verfilmingen … het is me wat…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *