You Won’t Be Alone is folk horror met Noomi Rapace

You Won’t Be Alone (2022) stelt zich de vraag wat het betekent om mens te zijn. Een emotioneel hartverscheurende en vaak bloederige folk horrorfilm van debuut-regisseur Goran Stolevski. De film komt op 1 april 2022 in de zalen en het belooft een geestverruimende filmische ervaring te worden.

Korte inhoud: Gesitueerd in een geïsoleerde plek, op een zonovergoten stuk platteland met kleine dorpjes, boerderijen, uitgestrekte bossen, in het 19e-eeuwse Macedonië, volgt de film een jonge heks die wordt achtergelaten om in het bos te worden verwilderd. Nieuwsgierig naar het leven als mens, vermoordt ze per ongeluk een boerin in het dorp en neemt vervolgens haar vorm aan om te zien hoe het leven in haar huid is. Dit wakkert haar diepgewortelde nieuwsgierigheid aan om het leven in de lichamen van anderen te ervaren.

De heks wordt gespeeld door verschillende acteurs en de film zal een oud Macedonisch dialect bevatten. Het hoofdpersonage komt uit oude folkore verhalen over Old Maid Maria, een heks doordrenkt met de “Wolf-Eateress”-geest die op de loer ligt tussen de bomen en af ​​en toe tevoorschijn komt met haar afschuwelijk verbrande littekens op het gezicht. In het begin van de film verschijnt ze in het huis van een vrouw met een pasgeboren dochter, en de uitzinnige moeder stemt ermee in het meisje uit te leveren zodra ze meerderjarig is; om haar te markeren, klauwt de heks de stembanden van de baby uit. Haar stem is gedempt (hoewel we haar stem horen dankzij een dromerige, stroom-van-bewuste voice-over die door de hele film loopt) en bijna verwilderd nadat ze in een grot is opgegroeid. Ze transformeert zo van tiener tot een soort bloeddrinkende, vlijmscherpe, onsterfelijke schepsel.

In de cast zien we ook nog, Alice Englert, Anamaria Marinca, Sara Klimoska, Félix Maritaud en Arta Dobroshi. You Won’t Be Alone is geen horrorfilm in de traditionele zin; het heeft gruwelijke elementen, maar is ook een gevoelig coming-of-age-verhaal waarin de ultieme buitenstaander rondsnuffelt om haar plek in de wereld te ontdekken. En ondanks het grimmige verhaal is er ook ruimte voor stukjes wrange humor en zelfs flitsen van schoonheid. Binnen 2 maanden verschijnt de film bij ons in de bioscoop.

*** You Won’t Be Alone trailer ***

2 Comments

  1. Kat

    Bangelijk!

    Reply
  2. Jeffery

    De trailer schept wel interesse in deze film, Noomi is een keigoede actrice.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *