Na 11 jaar is het team terug voor Jackass Forever

Dit zijn geen langspeelfilms, noch documentaires maar een soort “freakshow” die in de States een megasucces is geworden. Deze Jackass Forever (2022) is 11 jaar geleden sinds Jackass 3D (2010). Johnny Knoxville was 8 jaar geleden wel te zien in Jackass Presents: Bad Grandpa (2013), maar dit is de terugkeer naar de oude formule van het gehele team.

Wie niet meer van de partij zijn, is ondermeer Ryan Dunn die overleed achter het stuur in 2011 na een wilde rit onder invloed. De on-officiële titel was trouwens “Jackass 4: We Ain’t Dunn Yet” ter ere van de Ryan Dunn. Ook Bam Margera keerde niet terug omwille van persoonlijke redenen. De man zou ontslagen zijn geweest door Paramount Pictures vanwege het gebruik van Adderall op de set. Na zijn ontslag ging Bam op zijn Instagram en viel hij Johnny Knoxville, regisseur Jeff Tremaine en producer Spike Jonze aan voor wat hij noemde hem “martelen” met veel voorwaarden om deel te blijven nemen aan de film, zoals willekeurige drugstests, naar een afkickkliniek gaan, en nuchter blijven, wat hij weliswaar niet volgde. Hij stuurde ook doodsbedreigingen naar Jeff Tremaine en zijn familie, wat Tremaine ertoe bracht Margera een straatverbod op te leggen. Bam heeft het concept mee bedacht zoveel jaar geleden en gaat nu een rechtszaak opstarten voor een eerlijke financiële compensatie.

Steve-O is wel terug van de partij en naar verluidt zou hij één van de grootste hersenschuddingen hebben gehad uit zijn leven. Als die mannen worden er trouwens niet jonger op en wanneer je ouder wordt duurt genezing vaak langer en zijn de kwetsuren en breuken vaak heftiger. Dat is trouwens ook de reden waarom veel actie-acteurs op een bepaalde leeftijd meer scènes door hun stuntdouble laten doen.

Dit zou – ondanks de ‘forever’ titel – wel degelijk de laatste Jackass film zijn, want ik vermoed dat de verzekeringen het laten afweten op hun leeftijd. Omdat het grootste deel van Jackass Forever werd gefilmd tijdens de COVID-19-pandemie, moesten alle cast- en crewleden elke opnamedag op COVID-19 worden getest. Dit voegde een kostprijs van ongeveer 1 miljoen dollar toe aan de begroting van 10 miljoen.

*** Jackass Forever trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *