The Boss Baby 2: Family Business (2021) *** Blu-ray recensie

In alle eerlijkheid, ook al ben ik geen direct doelpubliek, ik vond deze precies beter dan de eerste The Boss Baby (2017). Helaas is The Boss Baby 2: Family Business (2021) nu ook weer niet zo verrassend. Ja, er zijn een behoorlijk aantal grappige scènes en grappen verspreid over de film. De achtervolgingsscènes in het begin van de film zijn eigenlijk best hilarisch, maar het verhaal op zich is echter nogal flets.

Korte inhoud: Tim (James Marsden) en zijn Boss Baby-broertje Ted zijn volwassen geworden en zijn elkaar uit het oog verloren. Tim (Alec Baldwin) is nu een getrouwde huisvader en woont samen met zijn vrouw Carol (Eva Longoria) en zijn slimme 7-jarige dochter Tabitha en baby Tina in een buitenwijk. Ted is de CEO van een hedgefonds. Maar een nieuwe Boss Baby met een vooruitstrevende aanpak staat op het punt hen weer bij elkaar te brengen.

Het origineel had een goed verhaal. Ja, het was een beetje bizar, maar het was in ieder geval een leuk familieverhaal. Deze is niets van dien aard. Het uitgangspunt van het verhaal is gewoon wat flauw en de manier waarop het wordt uitgewerkt heeft veel weg van een politiek praatje. De vader, die een van de hoofdpersonages is, gedraagt ​​zich over het algemeen als een idioot. Hij loopt meestal weg wanneer er problemen zijn in plaats van deze aan te pakken. Zelfs de ‘woke cultuur’ is in deze DreamWorks animatie binnen geslopen over hoe slecht volwassenen zijn en dat de aarde wel degelijk aan het opwarmen is omwille van de daden van volwassenen. Ook al zullen slechts een minderheid van idioten ontkennen dat de mens iets te maken heeft met de opwarming van de aarde, vind ik het toch vreemd om een dergelijke agenda te willen steken in een film voor peuters. Leer ze dat ze hun kamer moeten opruimen en vriendelijk zijn tegen hun ouders als je toch de belerende toer wil opgaan, maar begin toch geen politieke agenda te ontrollen waar ze geen boodschap aan hebben. Compleet misplaatst.

Maar The Boss Baby 2 heeft ook wel zijn betere momenten. Het is nog steeds een leuke, vermakelijke afleiding met ongelooflijk levendige animatie, bij momenten goede grappen, solide stemacteurs behalve een ongewoon houten Jeff Goldblum als de schurk en verrassend goede karakterwendingen. Ze hebben niet dezelfde kracht als sommige van de meest dramatisch-zware momenten uit andere DreamWorks series, maar ik denk dat ze eigenlijk best goed worden behandeld, en is wel iets van een verademing op Spirit Untamed (2021), die we hier binnenkort ook zullen bespreken.


© DreamWorks

Regisseur en co-schrijver Tom McGrath brengt dan weer zijn Back to the Future, waarbij vader Tim een peuter wordt, zodat hij verre dochter Tabitha (Ariana Greenblatt) kan bespioneren. Deze verhalende keuze is boeiend voor een paar scènes, en het is gemakkelijk in te zien waarom McGrath en schrijver Michael McCullers ervoor gingen. Ondertussen onderzoeken de titulaire Boss Baby en Tim’s jongste dochter Tina (Amy Sedaris) de schimmige ondernemer Erwin Armstrong. Toch maakt The Boss Baby 2 de fatale fout om al zijn emotionele eieren in de volwassen mand te leggen. Ouders zullen wel gecharmeerd zijn van het Tim-Tabitha-complot, maar ik vermoed dat de jongere generatie toch een beetje verveeld zal zitten kijken. McGrath lijkt dit te weten en rekent op een kleurrijke explosie van een laatste act die eerlijk gezegd niet veel zin heeft, velen zullen al hebben afgehaakt. Vanaf is deze animatiefilm te verkrijgen op DVD en Blu-ray met verwijderde scènes en making of filmpjes.


Review The Boss Baby 2: Family Business (2021)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** The Boss Baby 2: Family Business trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *