The Guardian “cancelt” POLL met J.K. Rowling als Persoon van het Jaar

Het is als een boemerang die in hun gezicht is teruggekeerd toen de politiek correcte The Guardian een poll op hun site hadden gezet om te stemmen wie volgens hen de Persoon van het Jaar is geworden. En tot afgrijzen van de krant heeft J.K. Rowling hier als laureaat uitgekomen.

De Harry Potter auteur had de wind van voor gekregen na een aantal uit zijn context gerukte commentaren op Twitter over de “politiek” bij gender-discussies. In de huidige #CancelCulture is er geen ruimte voor discussies, nuanes of het hebben van een tegengestelde mening. Je moet meelopen met de PC-stoet of je wordt eruit gezet. Maar Rowling laat zich nu eenmaal niet intimideren, en zo is ze een beetje persona non grata geworden in bepaalde media.

Niet lang daarna zette The Guardian de mogelijkheid om te stemmen in de poll uit. Er werd hiervoor geen reden gegeven; het kan gewoon zijn dat de peiling is verbroken, een bepaald aantal stemmen is bereikt of een tijdslimiet is overschreden, maar hier lijkt wel een reukje aan te zitten. Zeker wanneer ze de Poll zelfs gewoon van hun pagina hebben gezwierd en verder deden alsof hun neus bloedt. Op twitter en Facebook bleven de reacties niet uit en was het duidelijk dat J.K. nog maar eens was gecancelled.

Het doet me een beetje denken aan de controverse in Frankrijk met de 45th César Awards waarin de omstreden Roman Polanski de award won voor Beste Regisseur voor zijn film J’accuse (2019). Hij was genomineerd en hij won. Actrice Adèle Haenel verliet toen kwaad de zaal om haar woede duidelijk te maken. Het heeft haar spijtig genoeg geen filmprojecten opgeleverd want de actrice is tot op heden werkloos terwijl Polanski bezig is met zijn casting voor zijn Swiss Hotel brand drama genaamd The Palace (2022).


© Wikipedia / CallyMc

1 Comment

  1. Brun

    Zal het eerste jaar zijn dat mensen weten wie op nummer 1 staat 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *