Eerste trailer van Scream 5 met Neve Campbell

Ook al is dit de vijfde “Scream” wordt deze film gewoon Scream (2022) genoemd, alsof de makers bewust zijn van het feit dat deze franchise gewoon een serie-product is geworden. En toch verwacht ik er veel van omwille van 2 namen: regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett die samen de toch wel leuke Ready or Not (2019) hebben gemaakt.

De nieuwe slasher-film is de eerste nieuwe prent sinds Scream 4 (2011), wat op zich eigenlijk nog wel een goede film was. Het is in ieder geval de eerste film sinds het overlijden van franchise-maker en horror-icoon Wes Craven die ons verliet in 2015. Maar ook al hebben nieuwe regisseurs het roer overgenomen kunnen we niet echt spreken van een reboot van de klassieker gezien het verhaal verder gaat het het originele trio: Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette.

Het script werd geschreven door James Vanderbilt (Zodiac, White House Down) en Guy Busick (Ready or Not, Castle Rock). De originele ‘Scream’-schrijver Kevin Williamson zal samen met Chad Villella de uitvoerende productie produceren, waarbij de ontwikkeling wordt verzorgd door Spyglass Media. Dimension Films werd opgekocht door Lantern Entertainment en ook de Weinstein Company zullen we niet meer op de credits zien staan omwille van evidente redenen.

Korte inhoud: Scream 5 zou dus draaien rond een nieuwe seriemoordenaar die de mantel terug opneemt om terreur te zaaien en Sidney Prescott wordt opgebeld om terug te keren om de nieuwe killer in de grond te steken. Eigenlijk hebben we hier zo goed als hetzelfde verhaal als bij nieuwe Halloween films.

De originele Scream, uitgebracht in 1996, was meteen een kritische en commerciële hit en blies nieuw leven in het horrorgenre. De film was ook opmerkelijk voor het aanpakken (en ondermijnen) van veel van de clichés van het genre en het mengen van horror met komedie. Zelfs de sequel Scream 2 was niet minder geniaal in zijn opzet en stak de draak met de sequels. De derde en vierde Scream-films en de MTV/VH1 ‘Scream’-serie werd minder goed ontvangen als de eerste twee films, maar toch waren het degelijke producties. ‘Scream’ wordt nog steeds beschouwd als één van de belangrijkste horrorfranchises in de geschiedenis van het genre, naast Halloween, Nightmare on Elm Street, Friday the 13th en Texas Chainsaw Massacre.

Nieuwkomers die meedoen in de vijfde film zijn onder meer Melissa Barrera (In the Heights), Dylan Minnette (13 Reasons Why), Jack Quaid (The Boys), Jenna Ortega (You), Jasmin Savoy Brown (The Leftovers) en Mason Gooding (Dear White People).

Paramount Pictures zal Scream begin volgend jaar op 26 januari 2022 (14 januari in de States) in de bioscoop uitbrengen. Bekijk in de tussentijd de eerste huiveringwekkende trailer voor het volgende hoofdstuk in deze horrorgeschiedenis.

*** Scream 5 trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    De enige Ghostface die me echt schrik aanjaagt is die van Courteney Cox.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *