Tom Cruise legt de lat in Mission: Impossible 7 nog wat hoger

Er zijn twee soorten stunt-actiefilms, we hebben de Fast and Furious 9 (2021) over-the-top-onnozele-cgi-bullshit en we hebben films als Mission: Impossible die alsnog proberen de wetten van Newton niet volledig te herschrijven ondanks hun titel. Mission: Impossible 7 (2022) zou de lat nog hoger leggen nadat in de vorige film Tom Cruise zijn enkel brak bij het springen van dak tot dak, maar toch nog wist verder te lopen en daarvoor in Rogue Nation ook nog eens aan een vliegtuig hing en zo het slechte voorbeeld gaf aan heel wat Afghanen (Tom Cruise has alien DNA – DO NOT try his stunts at home!), en ik zwijg nog van de beklimming van de Burj Khalifa.


© Paramount Pictures

Op 27 mei 2022 komt de film uit tijdens de presentatie van Paramount op CinemaCon 2021 werden exposanten getrakteerd op een video van 10 minuten waarin de nieuwste stunt van Cruise werd uitgelegd. Deze toonde hem op een ​​motorfiets van een echte klif zien rijden, in de lucht van de motorfiets springen, een paar seconden een vrije val maken en dan parachutespringen naar de bodem van een enorme kloof. En natuurlijk is het Tom Cruise die deze stunt doet. Geen stuntman. En zoals we de acteur kennen weet hij dat hij hierom maanden aan een stuk heeft voor zitten trainen.

In de loop van een jaar zou Cruise ongeveer 500 skydives hebben volbracht, waarvan soms 30 op één dag, evenals 13.000 motorcrosssprongen op een speciaal aangelegd parcours. Dit alles werd gedaan om ervoor te zorgen dat Cruise een complete expert was, niet alleen in basis-jumps en parachutespringen, maar ook in motorcross. Hij zou al die dingen moeten zijn om de stunt op de draaidag uit te voeren. En met succes blijkbaar want Cruise leeft nog.

Maar alleen de stunt doen was blijkbaar niet voldoende want regisseur Christopher McQuarrie en zijn team moest ditalles ook nog eens vastleggen op camera. Dus terwijl Cruise aan het trainen was, testte McQuarrie en zijn team nieuwe camera’s, lenzen en gloednieuwe technologieën uit met hypermoderne 8k drones om er zeker van te zijn dat ze de stunt zo goed mogelijk konden vastleggen (basically, McQuarrie shooting Cruise cruising down a quarry). Want ja, als je zijn gezicht niet ziet kan je je afvragen waarom ze alle moeite doen. Zeker met de uitgekiende CGI die tegenwoordig gewoon een MetaHuman kan animeren ver voorbij de uncanny valley. Ja, animatie kost veel geld maar een hoofdacteur verliezen in het midden van een filmproductie nog veel meer, en weet dat Cruise al bezig is met Mission: Impossible 8 (2023).

We weten op dit ogenblik nog niet zo zot veel over de film, enkel dat we opnieuw Rebecca Ferguson zullen zien, naast Hayley Atwell, Pom Klementieff, Vanessa Kirby, Simon Pegg, Ving Rhames, Shea Whigham en Cary Elwes. Voor de rest is het tasten in het duister. Ondertussen is Tom niet alleen bezig met M:I 8 die hij net na M:I 7 draait maar ook een film in de ruimte met Doug Liman – maar in tegenstelling tot F9 zou het effectief gedraaid zijn in de ruimte – althans volgens NASA die er een tweet over schreef. Wanneer Untitled Tom Cruise/SpaceX Project zou uitkomen is nog niet bekend, evenmin Live Die Repeat and Repeat (2022), het vervolg op Edge of Tomorrow (2014) ook opnieuw met Doug Liman achter de camera. Ik ben benieuwd.

5 Comments

 1. Jennifer

  Er is maar één stunt die ik hem nog niet direct zie doen en dat is Scientology de rug toekeren 😀

  Reply
 2. Matt

  Fast and Furious was ok, dan slecht en nadien best wel goede actie tot die laatste films die echt wel dom zijn. Mission Impossible daarentegen begint ok (MI 1 & MI 2) en blijft wel goed sinds MI 3.

  Reply
 3. Pieter-Jan

  Nu nog hopen dat er ook een verhaal te rapen valt …

  Reply
 4. Brun

  De enige reden om tegenwoordig nog naar de bioscoop te gaan is voor dergelijke films vrees ik.

  Reply
 5. Meekz

  Laat maar komen en hopelijk op IMAX!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *