M. Night Shyamalan is terug met de thriller Old

Universal Pictures heeft de nieuwste trailer vrijgegeven voor M. Night Shyamalan‘s aankomende thriller Old (2021), geïnspireerd op de Franse graphic novel Sandcastle van Pierre Oscar Levy en Frederik Peeters. Het is de nieuwste trailer voor Shyamalan’s terugkeer naar de regisseursstoel sinds Glass (2019), met een leuke en tezelfdertijd angstaanjagende horrortwist op de The Curious Case of Benjamin Button (2008) film.

Korte inhoud: ‘Old’ speelt zich af op een afgelegen eiland. Wanneer een groep jonge mensen een lijk op een strand vindt worden er een reeks mysterieuze gebeurtenissen in gang gezet. Langzaamaan beseft de groep dat er onnatuurlijke zaken aan de hand zijn, op een eiland waar geen ontkomen aan is.

De nieuwe trailer geeft ons een goede indicatie van hoe Shyamalan’s terugkeer naar horror eruit zal zien – zelfs als het begint met een gelukkig gezin dat een schijnbaar idyllisch strand bezoekt, zijn er – een beetje zoals in The Lost World: Jurassic Park (1997) – veel onheilspellende tekenen dat hun paradijs niet is wat het lijkt. Zeker, de ontdekking van een dood lichaam dat in het water drijft, is slechts het begin – en het strand zelf lijkt een vreemd effect te hebben op iedereen die er voet op zet, waardoor ze snel en zonder waarschuwing verouderen.

Shyamalan’s nieuwste project heeft een indrukwekkend internationale cast verzameld, waaronder Gael García Bernal (Blindness), Vicky Krieps (Phantom Thread), Rufus Sewell (The Man in the High Castle), Ken Leung (“Lost”), Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee (Lovecraft Country), Aaron Pierre, Alex Wolff (Hereditary), Embeth Davidtz, Eliza Scanlen (Little Women), Emun Elliott, Kathleen Chalfant en Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit, Last Night in Soho). Shyamalan regisseert en produceert niet alleen de film, maar heeft ook het scenario geschreven.

Om één of andere reden heeft Shyamalan besloten om deze film te draaien op 35mm, wat meteen ook de camera een stuk zwaarder maakt om het te verslepen op de stranden. Maar de regisseur zal wel een bedoeling hebben. Zijn laatste film op pellicule was The Last Airbender (2010). De film werd opgenomen in 2020, tijdens het hoogtepunt van de wereldwijde pandemie van het coronavirus. Cast en crew moesten dagelijks worden getest op mogelijke infecties. Regisseur M. Night Shyamalan zei over de productie: “De belangrijkste prioriteit was om iedereen veilig en gezond te houden. Ondanks dat we allemaal maandenlang hebben samengeleefd en gewerkt, werd niemand ziek, wat fantastisch was.” Op 21 juli 2021 zouden de film bij ons moeten zien in de BIOSCOOP! Stel je voor!

*** Old trailer ***

3 Comments

 1. Stef

  Zalige trailer, ik ben benieuwd.

  Reply
 2. Mitch

  Dit kan heel goed of heel slecht worden. Het acteerwerk lijkt er een beetje over te zijn in de trailer, maar we zullen zien.

  Reply
 3. Elise

  Een zwanger kind en zo, lijkt mij een super fucked up film.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *