Eerste teaser trailer van West Side Story van Steven Spielberg

Disney-Fox heeft de eerste officiële teaser trailer vrijgegeven van West Side Story (2020), de nieuwe film van Steven Spielberg, die een adaptatie is van de Broadway musical uit 1957 en film West Side Story (1961) van Robert Wise. Een verhaal die uiteindelijk zijn oorsprong kent in het Romeo & Juliet verhaal van William Shakespeare.

Korte inhoud: In New York waar de rivaliserende straatbendes de Jets en de Sharks tegen elkaar strijden voor hun territorium en respect, worden Jets-leider Tony (Ansel Elgort) en Maria (Rachel Zegler), het zusje van de Sharks-leider verliefd. Hun liefde is gedoemd te mislukken.


© Twentieth Century Fox

De film verenigt Spielberg met zijn Lincoln scenarioschrijver Tony Kushner, en zet Ansel Elgort – de acteur die Han Solo had moeten spelen – vooraan en centraal als Tony naast nieuwkomer Rachel Zegler als Maria. Het eerste beeld van de film is nu niet meteen wereldschokkend maar we snuiven hiermee echt wel de look en sfeer van de film. Volgens mij is dat tevens de eerste keer dat Spielberg zich aan een musical waagt en op zich is dat wel fascinerend. We hadden al een voorsmaakje gekregen in zijn intro van Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) en ook Ansel Elgort had met zijn Baby Driver (2017) al een stap gezet in de wereld van de musicals met wat leuke choreografieën.

De muziek van de film ligt in handen van de beroemde dirigent Gustavo Dudamel, die de opname van de iconische score van Leonard Bernstein zal begeleiden. De Oscar-genomineerde componist en dirigent David Newman staat dan weer in voor de muziekbegeleiding. En er is nog meer. Tony Award-winnende componist Jeanine Tesori zal werken met de cast op de zangpartijen; en Grammy-genomineerde muziek supervisor Matthew Rush Sullivan zal dienen als uitvoerende muziekproducent voor de film.

Bij de cast zien we veel nieuwkomers, maar ook een paar bekende koppen zoals Corey Stoll en Brian d’Arcy James. Actrice Rita Moreno die in de eerste filmadaptatie zat zou ook een rol hebben in deze film.

De film had in december 2020 moeten uitkomen maar toen kwam Covid en tot overmaat van ramp verzeilde de hoofdacteur (Ansel Elgort) in een seksueel misbruik schandaal waarbij een meisje beweerde dat ze seksueel misbruikt is geweest door Ansel Elgort toen Gabby nota bene nog maar 17 jaar was. Er zijn mensen in Hollywood ontslaan voor een hand op de schouder en een iets te lange knuffel. Hoe ze dit verhaal onder de mat hebben geveegd is opmerkelijk. Ik vermoed dat veel miljoenen naar dat meisje zijn gegaan om deze zaak uit de rechtbank en uit de media te halen. Het meisje in kwestie is verdwenen van social media en Ansel zelf heeft nog in een tv-serie gespeeld die niemand heeft gezien maar het blijft anders wel stil rond de ‘golden boy’.

*** West Side Story trailer ***

1 Comment

  1. matthys

    Wanneer was de laatste keer dat Steven Spielberg nog eens indruk kon maken met een film? Ik weet het al niet meer.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *