Oxygène is de nieuwste thriller van Alexandre Aja voor Netflix

Als er één hedendaagse Franse regisseur is waar ik fan van ben is het toch wel Alexandre Aja (Haute tension, The Hills Have Eyes, Piranha 3D) en hier komt hij met zijn eigen versie van de survival-thriller Buried (2010) voor Netflix en de trailer van de Frans gesproken Oxygène (2021) ziet er veelbelovend uit.

Korte inhoud: Een jonge vrouw (Mélanie Laurent) ontwaakt in een cryogene kamer. Ze weet niet meer wie ze is of hoe ze in deze doos, die nauwelijks groter is dan een doodskist, terecht is gekomen. Terwijl de zuurstof langzaam opraakt, moet ze diep in haar geheugen graven naar een manier om aan deze nachtmerrie te ontsnappen.

Aja verwierf voor het eerst internationale bekendheid als horrorfilmmaker met de Franse slasher-film High Tension (2003), die de aandacht trok van Wes Craven en vervolgens Aja tikte om de remake van Craven’s klassieker The Hills Have Eyes (1977) te leiden. Aja ging vervolgens Piranha 3D (2010) regisseren, een andere remake over moordende piranha’s en Horns (2013) met in de hoofdrol Daniel Radcliffe als een man die ten onrechte werd beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van zijn vriendin; en meest recentelijk de box office hit Crawl (2019), die werd geproduceerd door die andere horror-meester Sam Raimi.

En niemand beter dan Mélanie Laurent als hoofdactrice in deze prent die ze volledig op haar schouders draagt. Net zoals Ryan Reynolds in Buried of Tom Hardy in Locke (2014) zit de camera letterlijk op haar gezicht. Toch was ze niet de eerste keuze gezien Anne Hathaway en Noomi Rapace eerder in aanmerking kwamen, maar gezien de productie wat moest verschuiven met Covid kwam Mélanie plots in de spotlight. Naast de hoofdactrice zien we ook nog Mathieu Amalric, die bekend is van ondermeer Munich (2005) en de Bondfilm Quantum of Solace (2008). Anderzijds is het wederom knap van Netflix om dergelijke film naar hun platform te halen. Het script van de film komt van Christie LeBlanc.

*** Oxygène trailer ***

3 Comments

 1. Jesse

  Wel spijtig dat ze de muziek van Jean Michel Jarre niet hebben gebruikt.

  Reply
 2. Gabriel

  Ziet er wat onderkoeld uit maar ben toch benieuwd

  Reply
 3. zoya

  Ik weet al hoe de sequel zal heten: Hydrogen !

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *