Regisseur Simon McQuoid wou Mortal Kombat niet regisseren

Een paar dagen geleden stond hier nog een artikel van Natalie over de vaak bedenkelijke kwaliteit van game-adaptaties of recent bekende beginnend langspeelfilm regisseur maar ervaren video-game-pub-regisseur Simon McQuoid in een interview dat hij enerzijds wel onder de indruk was van de vraag van Greg Russo om zijn Mortal Kombat (2021) script te verfilmen, maar dat hij achteraf wel zijn bedenkingen had om zijn filmcarrière nu te beginnen met een genre met een bedenkelijke reputatie: de game-adaptaties.

Bijgevolg zocht hij naar een manier om deze adaptatie uit het slijk van de voorgaande films te halen en na een brainstormsessie met New Line Cinema kwam hij al meteen tot de conclusie dat de enige manier om echt af te wijken was om er een harde Rated-R film van te maken. Vermoedelijk dachten ze dat tieners eigenlijk geen Mortal Kombat spelen maar dat het voornamelijk 30-plussers waren. Anderzijds zijn er geen 20 opties om dit te verfilmen. Je kan er in ieder geval geen drama van maken, want de personages zijn kartonnen borden, of je moet afstand nemen van wat de fans willen zien en iets compleet nieuw schrijven. Dit tot op een zeker punt waarbij je het niet meet ‘Mortal Kombat’ kan noemen.

Korte inhoud: Cole Young (Lewis Tan), een uitgerangeerde MMA-vechter, raakt betrokken bij de decennialange bovennatuurlijke oorlog tussen twee lang geleden overleden ninja-clans. Young raakt vervolgens met verschillende anderen verwikkeld in een vechttoernooi dat georganiseerd wordt door Raiden. Onder hen bevinden zich onder andere Jax (Mehcad Brooks) en Sonya Blade (Jessica McNamee), die een vreemde band met Young delen in de vorm van mysterieuze moedervlekken.

Tijdens zijn dagen als pub-regisseur voor games hadden zijn projecten een filmische flair. Het filmpje dat hem op de kaart zette, is de advertentie uit 2011 voor de Beste Personages van PlayStation. William Morris Endeavor (WME) merkte zijn talent op en schuifde hem meteen een contract voor. Pas toen hij in 2016 viraal ging met een Duracell-advertentie, zag Mortal Kombat-producer Todd Garner zijn talent en kwaliteit van werk.

In België is de film nog niet uit en wij hebben hieromtrent nog geen persvisie-uitnodiging ontvangen. Maar de eerste reviews zijn toch niet meteen hoopgevend. Momenteel scoort de film slechts 50% op Rotten Tomatoes en 44% op Metascore. De kritiek luidt dat het allemaal wel goed gemaakt is, maar uiteindelijk niets te bieden heeft. De film zou ook geen echt verhaal hebben om over naar huis te schrijven en lonkt iets teveel naar een mogelijke sequel. Dus ja, misschien had Simon McQuoid dan toch maar beter zijn carrière begonnen met een ander genre.

*** Mortal Kombat trailer ***

7 Comments

 1. Vince

  Het is dan ook een schijtfilm, echt wel.

  Reply
 2. bRuN

  Kano en Sub Zero waren diegene die deze film overeind hielden. Raiden was slecht.

  Reply
 3. Spacesscapes

  Ik voelde wel dat ze met beperkte middelen werkten, niet alleen in sommige decors maar ook in de visuele effecten.

  Reply
 4. zoya

  Ik kan niet geloven dat ze een Mortal Kombat-film hebben gemaakt waarin de plot is om te voorkomen dat er een dodelijke kombat plaatsvindt …

  Reply
 5. Elmer

  Kung Lao vond ik leuk. Hij had de beste entree, hij deed de coolste fataliteit, hij had een te gekke vechtscène met Kano en hij had de climax met de doodscène toen hij * spoiler * zijn eigen leven opofferde om Cole’s te redden. Serieus, niemand heeft het over hoe hij het portaal van Raiden naar de veiligheid heeft ontweken om Sub-Zero uit te schakelen en Cole te redden. Kung Lao moet gewoon het hoofdpersonage zijn.

  Reply
 6. Meekz

  Kano was hier over het algemeen goed, ik weet dat mensen het misschien niet leuk vinden als hij zegt: “Kano wins!”, na een van de gevechten, maar dat is nu eenmaal wat het karakter zegt. Een beetje teleurgesteld dat hij geen stalen plaat om zijn oog kreeg, maar zeker de Kano die iedereen kent.

  Over het algemeen is de film zoals verwacht voor een videogame-verfilming, maar als fan van MK is hij beter dan Annihilation. Ik wilde iets meer Shang Tsung bezig zien en het toernooi daadwerkelijk te zien krijgen, maar misschien gaan ze het toernooi in de sequel doen. Ik weet het niet. Hier zit potentieel in, ik weet dat sommigen het er misschien niet mee eens zijn, maar er is potentieel.

  Reply
 7. Daniel

  Ik wou dat de film meer ging over Sanada’s Scorpion en Taslim’s Sub-Zero, omdat deze karakters in feite de show kunnen stelen zonder veel te zeggen en bijgevolg kon Simon McQuoid meer actie brengen. Eerlijk gezegd zou ik te vinden zijn voor een scorpion vs subzero hbomax-serie. Ik heb altijd van hun verhaallijn en krachten knap gevonden.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *