Zaak Alzheimer remake Memory met Liam Neeson en Monica Bellucci

James Bond regisseur Martin Campbell (GoldenEye, Casino Royale) is momenteel bezig met de opnames van Memory (2022) met Liam Neeson, Monica Bellucci en Guy Pearce in de hoofdrollen. De film is een remake van de Belgische film De Zaak Alzheimer (2003) van Erik Van Looy. We hadden hier in februari al over bericht maar we zijn tevreden dat de productie een feit is geworden.


Liam Neeson in Honest Thief © 2020 Dutch FilmWorks

Twee jaar geleden had Liam Neeson nog een ongelukkig interview gegeven waarin hij een aantal vrij primaire racistische gevoelens had geuit toen een vriendin van hem 40 jaar geleden was aangerand door een zwarte man. Velen dachten dat dit het einde zou zijn van zijn carrière, maar gelukkig heeft het gezond verstand gezegevierd. Dit is één van de weinige affaires waar het publiek blijk heeft gegeven van vergiffenis in plaats van volharden in de koppige #CancelCulture, waar de veroordeling zwaarder weegt dan de inkeer die met betuigt van een misstap. Indien ik naar de casting kijk weet ik meteen dat dit een bioscoopfilm zal worden.

Neeson speelt huurmoordenaar Alex Lewis, die weigert om een opdracht van een gevaarlijke criminele bende af te maken en daardoor zelf een doelwit wordt. Hij moet op zoek naar de mensen die hem dood willen maar kampt met zwaar geheugenverlies. In de Vlaamse versie uit 2003 ging deze rol nog naar Jan Decleir. Guy Pearce (Prometheus, Memento) en Taj Atwal spelen de FBI-agenten die Alex op het spoor komen, geholpen door een agent van de Mexicaanse geheime dienst, die gespeeld wordt door Harold Torres. Monica Bellucci zal dan weer een plaatselijke technologiemagnaat, Davana Sealman, spelen. De opnames vinden plaats in Bulgarije.

Op dit ogenblik zie ik geen enkele Belgische acteur opduiken in de productie alsook geen Belgische producers. Ik denk ook niet dat ze het script van Erik zullen gebruiken maar gewoon vertrekken vanuit het boek van de overleden Jef Geeraerts. Ik vermoed dat de film ergens zal uitkomen begin 2020, hopelijk in de bioscoop.

6 Comments

 1. Alex

  Late we hopen dat het beter wordt dan het origineel.

  Reply
 2. Daniel

  Ik las dat Erik van Looy veel geld ging vragen voor de remake, maar in wezen moeten de Amerikanen gewoon een deal sluiten met de familie van Jeff Geraerts.

  Reply
 3. jelle

  Mooie cast, ben benieuwd

  Reply
 4. Arte

  Loft miskleun 2.0

  Reply
 5. Elmer

  Zal Liam een wapen houden op de cover van de poster? Anders heb ik nul interesse.

  Reply
 6. The Dude

  Oh no, someone has Taken his memory.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *