Fear of Rain lijkt een degelijke thriller over paranoia

Oorspronkelijk had de film te titel I Saw a Man with Yellow Eyes maar deze werd wijselijk veranderd in Fear of Rain (2021), ook al heeft dit niets met ‘regen’ te maken. Het eerste beeld van de trailer is het hoofdpersonage in een auto, nerveus en bang terwijl het regent, maar haar naam is Rain Burroughs en het ene heeft niks met het andere te maken. De film werd geschreven en geregisseerd door actrice Castille Landon die met deze prent wel eens zou kunnen doorbreken. De trailer laat wederom teveel zien maar de beelden spreken mij aan.

Korte inhoud: Tiener Rain Burroughs (Madison Iseman) heeft de diagnose schizofrenie gekregen wat betekent dat elke dag een worsteling is voor haar, maar ook vaar haar ouders Michelle (Katherine Heigl) en John (Harry Connick Jr.). Wanneer ze van mening is dat de schaduwen en kreten van de zolder van haar buurvrouw (Eugenie Bondurant) een duister geheim verbergen roept ze de hulp in van Caleb (Israel Broussard), de charmante en onhandige nieuwe jongen van school. Ze begint te vermoeden dat haar buur een kind heeft ontvoerd.

Het enige spijtige is dat het een PG-13 film is geworden dus echt griezelig zal het vermoedelijk nooit worden, ook de duurtijd van 92 minuten is niet altijd een hoopgevend teken. De film werd opgenomen in april van 2019 en ging in post-productie in november, net voor de pandemie op uitbreken stond. Toch heeft het een jaar op de planken gelegen en nu lijkt Lionsgate toch vast te houden aan een 12 februari 2021 release. Er is vrijwel geen competitie, nu maar hopen dat er alsnog volk naar de bioscoop komt. Sinds de overname van het Witte Huis door Biden zijn de besmettingen in de States wel van 300’000 gehalveerd naar 150’000/dag, maar er is nog een lange weg af te leggen in het vaccinatie-programma. Bij ons blijven de bioscopen ook nog dicht tot nader order.

Er zijn al heel wat paranoia films geweest, gaande van Hitchcock’s Rear Window (1954) tot films als A Beautiful Mind (2001), The Pledge (2001) en Disturbia (2007), en één ding blijft een constante … diegene die paranoia is lijkt meestal wel op het einde gelijk te hebben. Afwachten of dit ook het geval hier zal zijn.

*** Fear of Rain trailer ***

1 Comment

  1. Sinister

    De fotografie ziet er goed uit maar lijkt wel een zeer voorspelbare film te zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *