Lupin lijkt nu al één van de beste series van 2021 te worden

Het is niet alle dagen dat een Franse productie Netflix verovert maar als we de streamingdienst mogen geloven wordt de serie “Lupin” (2021) massaal bekeken. De laatste Franse productie die de media haalde was Cuties (2020) die controversoeel was voor mensen die de film niet hadden gezien, en een behoorlijk drama over tienermeisjes voor mensen die de film wél hadden gezien. Maar deze keer is er niks van controversie, eerder een serie gebaseerd op een populaire Frans karakter genaamd Arsène Lupin van Maurice Leblanc.

Korte inhoud: Het verhaal volgt professionele dief Assane Diop (Omar Sy), de enige zoon van een immigrant uit Senegal die naar Frankrijk was gekomen om een beter leven voor zijn kind te zoeken. De vader van Assane wordt beschuldigd van diefstal van een dure diamanten halsketting door zijn werkgever, de rijke en machtige Hubert Pellegrini (Hervé Pierre), en hangt zichzelf uit schaamte op in zijn gevangeniscel, waardoor de tiener Assane een wees wordt. Vijfentwintig jaar later, geïnspireerd door een boek over gentleman dief Arsène Lupin die zijn vader hem op zijn verjaardag had gegeven, gaat Assane op weg om wraak te nemen op de familie Pellegrini, waarbij hij zijn charisma en beheersing van diefstal, uitvluchten en vermommingen gebruikt om Hubert misdaden bloot te leggen.

De misdaadserie met Intouchables (2011)-acteur Omar Sy in de hoofdrol is de eerste Franse serie die het tot de Amerikaanse Top 10-lijst van Netflix wist te schoppen. En dat is zeker een prestatie. De reeks wordt zowel door het grote publiek als door de critici op handen gedragen, zowel in Europa als in de States. En dat staat in schril contrast met de filmversie van een aantal jaren geleden, Arsène Lupin (2004) met Romain Duris, die met de grond gelijk werd gemaakt.

Naast Omar Sy zien we in de cast eveneens Vincent Londez, Clotilde Hesme, Soufiane Guerrab, Antoine Gouy, Ludivine Sagnier en Shirine Boutella. De serie werd ondermeer geregisseerd door Louis Leterrier (The Incredible Hulk, The Transporter 1 & 2).

Ik heb het eerste seizoen reeds gezien en vond alles toch behoorlijk formeel en ietwat prekerig, maar ik ken het karakter niet. De verhaallijn was echter boeiend, elegant en leuk. Omar heb ik al altijd een charismatisch acteur gevonden en hij speelt hier een slimme dief en hij lijkt de perfecte cast, het personage deed me denken aan The Saint (1997) met Roger Moore. Hoewel het eerste seizoen kort was, is de cliffhanger hoopvol op een beter tweede seizoen. Ik raad deze serie ten zeerste aan. Het eerste seizoen is sinds op Netflix en telt 10 episodes.


Review “Lupin” (2021)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating

*** “Lupin” trailer ***

4 Comments

 1. Stef

  Toen ik de titel zag dacht ik even dat het een filmadaptatie was van de animatie-serie Lupin the Third, maar niet dus. Ik ben nog maar een paar afleveringen ver maar het deed me wat denken aan een soort Thomas Crown Affair meets Italian Job.

  Reply
 2. Matti

  Goeie serie, mooie fotografie, episodes duren 40 minuten en het is een bingewatch serie die je op 2 dagen kan uitzien.

  Reply
 3. twins Andnixanders

  Ik wacht al op aflevering 6 & 7. Gewoon echt aangenaam kijkplezier! Humor, spanning en aktie! Juist wat een mens nodig heeft op deze donkere dagen.

  Reply
 4. René van den Abeelen

  Na pakweg een half uurtje de eerste aflevering te hebben bekeken, zijn we afgehaakt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *