Netflix heeft plannen voor een The Elder Scrolls tv-series

Tussen “The Witcher”, “Castlevania” en de aankomende tv-series “Assassin’s Creed” en “Resident Evil” die momenteel in productie zijn, is Netflix een broeinest van content geworden gericht op populaire videogame-franchises. Nu suggereert een nieuw gerucht dat deze trend zich zou kunnen voortzetten met een nieuwe serie rond een van de meest iconische en meest gerespecteerde fantasy-game saga: The Elder Scrolls.© Bethesda

In een nieuw perbericht staat dat Netflix overweegt om samen te werken met Bethesda om een ​​nieuwe serie te maken op basis van de videogames van The Elder Scrolls. The Elder Scrolls, dat voor het eerst begon in 1994, is één van Bethesda’s langstlopende franchises geweest met heel wat geslaagde edities, waaronder Morrowind, Oblivion en Skyrim. Als het gaat om wat de show zou inhouden, zou het eerder een verfilming zijn van de live-action-variant. Netflix zou ook willen dat deze show net zo groots zou zijn als The Witcher.

Het gerucht is afkomstig van Daniel Ritchtman. Ritchtman heeft in het verleden bewezen een behoorlijk betrouwbare bron te zijn en heeft van tevoren scoops gehad met betrekking tot de film- en televisie-industrie. Dus hoewel u deze post beslist met de gebruikelijke korrel zout moet nemen, kan het heel goed een feit zijn.© Bethesda

In termen van hoe Bethesda een situatie als deze zou kunnen benaderen is nog onbekend. Voor degenen die het zich niet herinneren, heeft Bethesda in 2020 aangekondigd dat het samenwerkt met Amazon om een ​​tv-serie te maken op basis van zijn andere grote franchise, “Fallout”. Hoewel het nog afwachten is of het uitgeverslabel zou willen werken met twee afzonderlijke streamingbedrijven om tegelijkertijd tv-shows te maken, laat de vorige stap zien dat het op zijn minst geïnteresseerd is in het verkennen van de streamingdiensten.

Het is duidelijk dat er nog geen bevestiging is dat dit allemaal gebeurt, maar als dit toch werkelijkheid wordt, dan zal de gamewereld op zijn grondvesten daveren want dit game heeft Game of Thrones meets Witcher allures. Binnen het fictieve universum speelt elke game zich af op het continent Tamriel. De setting combineert pre-middeleeuwse real-world elementen, zoals een krachtig Romeins-achtig rijk, met fantasierijke creaturen, alsook met beperkte technologie en heel wat magie naast het bestaan van vele mythologische wezens. Het continent is opgesplitst in een aantal provincies die worden bewoond door mensen en populaire humanoïde fantasierassen zoals elven, orks en antropomorfe dieren. Een veel voorkomend thema in deze saga is dat een gekozen held opstaat om een inkomende dreiging te verslaan, meestal een kwaadaardig wezen of een vijandig leger. Dat ze maar snel beginnen met de casting want met al die opkomende series zullen ze binnenkort filmsterren tekort komen.

In tegenstelling tot Game of Thrones en zelfs The Witcher was er oorspronkelijk een boek waarom een adaptatie kwam. Ja, er is ook een boekenreeks van The Elder Scrolls, maar het zijn adaptaties van de games. En dus kwamen de games eerst. Echter, in tegenstelling tot veel andere games hebben we hier op narratief vlak véél meer inhoud en detail. U kunt er letterlijk uren doorbrengen. De huizen van mensen over de hele wereld binnengaan, en proeven van alle wijsheid en verhalen die jouw pas kruisen.

2 Comments

 1. Fabian

  The Witcher was ca-va maar nu ook weer niet fantastisch. Netflix heeft wat mij betreft meer missers dan hits. Ik had liever een HBO adaptatie willen zien, ook al blijft het een game verfilming. Dit is niet gebaseerd op een boek van een geniaal schrijver?

  Reply
 2. Goondocks

  Wat ze moeten doen is gewoon de verhaallijn van de ‘Dark Brotherhood’ en ‘Mages’ uit Oblivion, combineer die twee tot een 8-afleveringen, 5-seizoenen serie en bam !: je hebt een Elder Scrolls-serie !. Die shit schrijft praktisch zichzelf !. Het materiaal van die twee zoektochtregels is bijna goddelijk. Ik zou er niet eens tegen zijn als ze de serie Elder Scrolls:
  Lucien Lachance zouden heten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *