Loki lijkt de Joker van het Marvel Universum

Spoiler duh! Maar toen we Loki voor het laatst zagen, stierf hij in de handen van Thanos in de openingsscène van Avengers: Infinity War (2018). Maar toen kreeg Loki een nieuw leven ingeblazen in Avengers: Endgame (2019), toen een Loki (Tom Hiddleston) van eerder in de Marvel Cinematic Universe-tijdlijn – rond het einde van The Avengers (2012) om precies te zijn – de Tesseract (met de Space Stone) voor zijn voeten kreeg geworpen en ontsnapte ermee naar onbekend futuristisch universum met New York die in puin ligt.


© Marvel Studios & Disney+

Korte inhoud: Loki wordt naar de mysterieuze Time Variance Authority-organisatie gebracht nadat hij de Tesseract heeft gestolen tijdens de gebeurtenissen van Avengers: Endgame (2019), en reist door de tijd en verandert daarmee de geschiedenis van de mensheid, waardoor hij vast komt te zitten in zijn eigen misdaadthriller.

In het eerste seizoen van de Disney+ serie “Loki” (2021) volgen we nu deze tijdlijn van Loki in een ander universum in een geheel nieuw avontuur. In de eerste trailer van de show zien we aantal nieuwe personages, nieuwe locaties en enkele looks voor Loki die fans van Marvel Comics erg bekend zullen voorkomen, en met name de Vote Loki uit de 4-delige comic uit 2016. Loki lijkt bij momenten een beetje als de Joker van het Marvel universum.

Dit alles is uiteraard het plan van Marvel Studios met het Multiversum om flexibel te kunnen zijn met tijdlijnen en karakters. Eigenlijk was Endgame het einde van alles, maar met de verschillende tijdlijnen kunnen dode karakters nu terugkeren in een ander universum. Een beetje zoals de evolutie van de comic books, waar er ook heel wat kruisbestuivingen waren. Het laatste shot van Loki die uit een vliegtuig springt, roept toch veel vragen op. Dit ziet er echter echt geweldig uit, en op basis van wat Loki hier zegt, lijkt het niet buiten het bereik van de mogelijkheid dat we ook Thor en Heimdall zullen zien opduiken. Welke versies van die personages we zullen ontmoeten, valt echter nog te bezien!

In de trailer zien we ook een geweldige rol van Owen Wilson als Mr Mobius, het hoofd van Time Variance Authority. De TVA claimt de verantwoordelijkheid voor het bewaken van het multiversum en kan tijdlijnen snoeien als ze te gevaarlijk worden geacht om te bestaan. Ze ondernemen ook actie om te voorkomen dat andere wezens het verleden of de toekomst veranderen. Een beetje de politie van het tijdreizen als u wilt. Daarnaast zien we ook nog Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Wunmi Mosaku, Chris Brewster en Lucius Baston. Eind mei 2021 zullen we het allemaal mogen aanschouwen. Ik geef toe dat ik in het begin niet geïnteresseerd was, en niet al te enthousiast over de series aanpak van al die karakters. Nu ben ik helemaal verkocht en kan ik niet wachten. Dit ziet er op zoveel manieren geweldig uit. Het deed me een beetje denken aan Noah Hawley’s Legion op FX.

*** “Loki” trailer ***


3 Comments

 1. Owen

  Het lijkt erop dat Disney een script had voor een soort van beginnende scifi-heistfilm en iemand zei: ‘Loki is een geweldig personage, laten we hem hier gewoon in stoppen’.

  Reply
  1. Danique

   Ik stel voor dat je eens wat Loki strips leest want deze gaan meestal over hem die een gekke mystieke overval doet.

   Reply
 2. Klaas1999

  Loki zal worden gerekruteerd om “zijn straf uit te zitten” voor zijn misdaden tegen het multiversum, dat is wat ik denk. Hij zal diegene moeten zijn om te verhinderen dat bepaalde individuen misbruik maken van het tijdreizen en zo krijg je een concept dat je met verschillende sequels kan herhalen.

  Loki is hier perfect voor, omdat hij iedereen kan nabootsen. Dit wordt in feite Quantum Leap met een Marvel-budget.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *