Oscar Isaac wordt Solid Snake in Metal Gear Solid

Hideo Kojima, geestelijk vader van Metal Gear Solid, had in 2008 bekend gemaakt dat zijn videogame wel naar het witte doek gebracht zal worden. Er was toen in zekere zin wel wat opluchting, gezien MGS is toch wel een van de betere karakter-actie-spelen op de markt. Maar het project kwam maar niet van de grond, waarschijnlijk mede door het feit dat de adaptatie veel geld zou kosten en game-verfilmingen nu niet meteen geslaagde ondernemingen waren.

De details van Oscar Isaac’s betrokkenheid zijn op dit moment schaars, maar sommigen hebben er al op gewezen dat het geladen aankomende schema van Isaac – inclusief de Marvel/Disney serie “Moon Knight” – waarschijnlijk betekent dat de Metal Gear Solid-film pas zal beginnen met filmen ergens later in 2021. Zelfs dan is dat een optimistische projectie die niet noodzakelijkerwijs de miljoen dingen verklaart die tussen nu en dan kunnen gebeuren, evenals de chaotische toestand van de filmindustrie tegenwoordig. We zitten er al 12 jaar op te wachten, een paar jaar meer zal niet zo veel verschil uitmaken. Het verhaal van de vaak vertraagde adaptatie van Uncharted (2021) zou een indicatie moeten geven van hoe ver de Metal Gear Solid-film eigenlijk nog is van het einde.

Als alles volgens plan verloopt, zullen we op een dag Oscar Isaac op het grote scherm (of in ieder geval het scherm thuis of je smartphone via een streamingdienst gezien studio’s blijkbaar allemaal de vruchten van het online films bekijken willen plukken) zien sieren als Solid Snake. De vraag is nu of dat genoeg reden is om je cynisme opzij te zetten en te geloven dat dit echt wel dé game-adaptatie zal zijn waarop iedereen zit te wachten. Veel zal afhangen van de gewiekstheid van de regisseur Jordan Vogt-Roberts (Kong: Skull Island, The Kings of Summer) en zijn scenaristen Derek Connolly en Jay Basu. Producer Ari Arad zal in ieder geval alles in goede banen moeten leiden.

Ondanks dat het een Aziatisch spel is wordt het in ieder geval een Amerikaanse productie, ook al zullen er wel wat Aziatische acteurs gecast worden. Metal Gear Solid volgt een stel soldaten, die een groep gijzelaars en een atoomwapen beschermen, terwijl ze terug proberen te komen naar hun basiskamp en achtervolgd worden door genetisch gemanipuleerde soldaten. Kojima had al eerder vele aanbiedingen gehad om Met Gear Solid te verfilmen, maar nu lijkt er schot in de zaak met een dergelijke filmster die betrokken is bij het gebeuren. Gelukkig is de periode van die Duitse Bratwurst-handelaar Uwe Boll – die ook zijn oog had laten vallen op MGS – achter ons en kan er weer hoop zijn op kwalitatieve game-filmproducties. De Duitse regering had er blijkbaar genoeg van om zijn flops te ondersteunen en dus kon hij zijn laatste deals nog afronden en daarna kan hij weer achter zijn vleestoog kruipen.

Oscar Isaac is inderdaad een goede keuze. Het karakter is in ieder geval gebaseerd op het personage van ‘Snake Plissken’ die werd gespeeld door Kurt Russell in Escape from New York (1981). Of Kojima ooit de rechten heeft betaald aan John Carpenter is verre van zeker. Het zou dus best kunnen dat wanneer de film in productie komt, dit gepaard zal gaan met een aantal auteursrecht-disputen. De toekomst zal het uitwijzen.

3 Comments

 1. ik

  ach, ze verneuken het toch wel weer, net zoals bij Max payne

  Reply
 2. double l

  DAT IS DE SHITTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!

  Reply
 3. Rayben

  Dit Is echt De vetteCooleShit daro!!!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *