HBO produceert Game of Thrones spin-off ‘House of the Dragon’

Ik ken niemand die niet teleurgesteld was met het laatste seizoen van Game of Thrones. Zelfs acteurs Lena Headey, Emilia Clarke, Conleth Hill en Kit Harrington hebben ondertussen toegegeven dat ze het een teleurstellend slot vonden. En het ziet er niet naar uit dat David Benioff en D.B. Weiss voor de spin-off zullen terugkeren. Volgens HBO-baas Casey Bloys zou “House of the Dragon” gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin in 2022 uitkomen.

De serie werd afgelopen jaar aangekondigd door HBO na heel wat discussies over het bedenken van een waardige opvolger. Toen werd al gezegd dat de serie in 2022 moest verschijnen, maar vanwege de coronacrisis kwamen heel wat projecten op drijfzand, waaronder ook deze HBO-serie. Maar met het goede nieuws van het vaccin komen de producers met hoopvol nieuws. Het valt nu wel nog af te wachten wat er zal gebeuren met het vreselijke bericht van al die Warner Bros bioscoopfilms (Dune, Matrix 4, Mortal Kombat, Godzilla vs. Kong, The Suicide Squad, Tom & Jerry, …) die op HBO Max zouden verschijnen. Laten we hopen dat Warner zich bedenkt en alsnog deze film uitbrengt waar ze horen te zijn, en dat is op een groot wit doek.

Over House of the Dragon is nog niet veel informatie beschikbaar, maar volgens de eerste berichten is dat het om een origin-story op Game of Thrones zou gaan zo’n 300 jaar geleden. Centraal in de serie staat het Huis Targaryen, waarvan we onder meer Daenarys, Rhaegar en Viserys kennen. De serie speelt zich echter verder in het verleden af, rond de strijd van Aegon Targaryen om Westeros te veroveren. De titel laat in ieder geval vermoeden dat draken opnieuw op het menu staan. Targaryans waren drakenhoeders en bijgevolg zullen we zonder twijfel nog meer vuurspuwende monsters zien verschijnen. Wie gecast zal worden in de serie is nog niet bekend. De enige naam die we ondertussen weten is deze van Viserys Targaryen, gespeeld door Paddy Considine. Een andere naam die regelmatig opduikt is deze van “The Crown” acteur Matt Smith, en dat zou een goede keuze zijn want hij heeft een geweldige fysiek en is tevens een geweldig acteur, alsook actrice Annabelle Wallis die een schitterende Rhaenyra Targaryen zou kunnen vertolken. En er zijn nog heel wat namen die ik in de serie zou willen zien (Joseph Fiennes, James D’Arcy, James Purefoy, Richard Armitage, Rufus Sewell, Ev Green, Katie McGrath, Linus Roache, Jared Harris, Katheryn Winnick, … – en waarom zelfs geen Hollywood kleppers als Liam Neeson). De toekomst zal het uitwijzen.

De Dans der Draken was de meest verwoestende oorlog in de geschiedenis van de Zeven Koninkrijken. Alleen de Oorlog van de Vijf Koningen begint het te benaderen in de enorme omvang van vernietiging. De reden hiervoor is dat er nooit eerder of sindsdien een Westeros burgeroorlog was waarin beide partijen draken hadden en die elk gebruikten om de legers, kastelen en landen van de andere kant in brand te steken. Het Huis van Targaryen was verdeeld in twee, enerzijds The Greens onder Aegon II Targaryen met de Baratheons, de Lannisters, de Redwynes en de Hightowers. Anderzijds waren er The Blacks onder Rhaenyra Targaryen, met de Starks, de Tully’s, de Greyjoys, de Arryn’s en de Velaryons. De Blacks bevonden zich voornamelijk in de noordoostelijke helft van Westeros, terwijl de Greens zich voornamelijk in de zuidwestelijke helft bevonden. Dorne maakte nog geen deel uit van het rijk en bleef neutraal tijdens de oorlog.

1 Comment

  1. Fabian

    Het zou wel fout zijn mocht HBO gewoon de cast van Vikings nemen, ook al zijn er heel wat acteurs die perfect gecast kunnen worden in één van de rollen. Maar ik hou er wel van dat ze in de cast van The Crown zoeken, want deze serie staat mijlenver van de Game of Thrones saga.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *