Freaky belooft een hilarische body-swap slasher te zijn

OP 13 november 2020 heeft deze Freaky (2020) een bioscooprelease gehad in 2,472 bioscoopzalen in de States en staat ondertussen op #1 met een recette van 6 miljoen dollar, en dat is exact wat deze film als productiekost had. Ze staan hiermee nog altijd niet in het groen maar dit zou wel één van de eerste films zijn in de States die succes kan boeken met een bioscooprelease. Het ziet er naar uit dat de makers deze film ‘Freaky Friday … the 13th’ wilden noemen maar daar hebben ze waarschijnlijk de toestemming niet voor gekregen 🙂

Korte inhoud: Vier tieners worden op brute wijze vermoord door een seriemoordenaar die bekend staat als de Blissfield Butcher (Vince Vaughn), die na hen te hebben vermoord een oude dolk steelt die bekend staat als La Dola. De gepeste middelbare 16-jarige scholier Millie Kessler (Kathryn Newton) de homecoming-voetbalwedstrijd van Blissfield Valley High School bij, waar ze optreedt als de schoolmascotte. Lang nadat het spel is afgelopen, blijft Millie wachten in de buurt van de nu lege school tot haar moeder (Katie Finneran) haar komt ophalen, maar Butcher duikt op en valt Millie aan. Hij steekt Millie in de schouder met La Dola, waardoor er onmiddellijk een identieke wond op zichzelf verschijnt. Charlene komt bij de school en jaagt de Butcher af. De politie verzamelt La Dola als bewijs, sluit het op in het politiebureau en lanceert een klopjacht op de serialkiller. Maar de volgende dag ontdekken de Butcher en Millie dat ze van lichaam zijn verwisseld. Ze heeft minder dan 24 uur de tijd voordat ze definitief van gedaante verandert.

Vince Vaughn heeft eigenlijk wel de perfecte looks voor een serial-killer rol, hij is groot en sterk, man van weinig woorden en heeft ook wel een scherpe blik. En gezien zijn parcours lijkt hij ook wel de meest geschikte persoon voor een zelfreferentiële horrorprent als Scream, die met een spottende blik kijk naar de genreconventies. De film werd geregisseerd door Christopher Landon die met zijn Happy Death Day films eigenlijk al te kennen gaf dat dit het genre is waarin de filmmaker wil uitblinken. Het zal geen bijzonder enge film zijn, maar zeker wel een goede tijd om een dergelijke prent uit te brengen.

De grootste amusementswaarde zullen wel de vertolkingen zijn, want een body-swap brengt uiteraard op zich al veel komische wendingen met zich mee, om maar te beginnen gaat de serial killer nu anders gaan lopen en onderschat de tiener die plots haar grote gestalte. Terwijl Millie door de stad sluipt in de hoop de hulp in te roepen van haar vrienden Josh (Misha Osherovich) en Nyla (Celeste O’Connor), en tegelijkertijd ook de politie ontwijken, zien we dan de tiener-turned-serial-killer nu ook de voorliefde om mensen te vermoorden niet achterwege zal laten. En haar eerste slachtoffers zouden wel eens de pestkoppen kunnen zijn die haar leven zuur hebben gemaakt. Op dit ogenblik zijn er geen releaseplannen voor België maar van zodra we het weten zullen we deze post aanpassen.

*** Freaky trailer ***

1 Comment

  1. Alex

    Vince Vaughn zien als een tiener is eigenlijk alles wat we nu nodig hebben.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *