Netflix heeft met Bridgerton een nieuwe serie vol schandalen

Netflix komt op 25 december 2020 uit met een nieuwe serie, genaamd “Bridgerton”, een romantische en scherpzinnige serie vol schandalen over onverwoestbare vriendschappen, familiebanden en de zoektocht naar een liefde die alles overwint. De serie is geschreven door Chris Van Dusen en geproduceerd door Shonda Rhimes, de makers van “Grey’s Anatomy” en “Scandal”.

Korte inhoud: In Bridgerton maken we kennis met Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de machtige en rijke Bridgerton-familie. Wanneer ze haar debuut maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London, lijken haar vooruitzichten hoopvol. Haar grote droom is om in de voetsporen van haar ouders te treden en haar ware liefde te vinden. Het tij lijkt echter te keren wanneer haar oudere broer potentiële kandidaten begint uit te sluiten en een high society roddelblad, geschreven door de mysterieuze Lady Whitledown, zich negatief uitlaat over Daphne. Wanneer de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings (Regé-Jean Page) op het toneel verschijnt, wordt Daphne’s zoektocht naar ware liefde er niet makkelijker op. Desondanks dat ze allebei volhouden niets in de ander te zien, is hun aantrekkingskracht ongekend en vliegen de vonken ervan af. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van de aristocratische high society van Regency London.

De serie is gebaseerd op de bestselling romans van Julia Quinn en Julie Andrews werd gecast als de stem van de serie. Daarnaast zien we ook nog Jonathan Bailey, Golda Rosheuvel, Luke Newton, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh en Polly Walker.

De boeken zijn heel goed geschreven ook al steekt er hier en daar wel een aantal controversiële scènes is zoals een seks scène waarin een vrouw zwanger probeert te worden van een man die eigenlijk niet voldoende bij bewustzijn was. Maar voor de rest zal het een reeks worden die eigenlijk volledig een publiek zal aanspreken die al fan was van Grey’s Anatomy. En daartoe reken ik mezelf dus laat maar komen.

*** Bridgerton trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *