Sacha Baron Cohen reageert op Trump die hem niet grappig zou vinden

Sacha Baron Cohen reageerde zaterdag op Twitter op de beoordeling van Donald Trump dat de acteur griezelig, nep en niet grappig is. In een mooie repliek antwoordde Sacha: “Donald – ik waardeer de gratis publiciteit voor Borat! Ik geef toe, ik vind jou ook niet grappig. Maar toch lacht de hele wereld je uit. Ik ben altijd op zoek naar mensen die racistische clowns spelen, en je zal een nieuwe baan nodig hebben na 20 januari. Laten we praten!”

Dit bericht kwam nadat Trump vrijdagavond door verslaggevers was gevraagd of hij Rudy Giuliani’s verschijning in Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (2020) had gezien en wat hij ervan vond. In een desbetreffende scène zagen we de voormalige burgemeester van New York in een compromitterende positie, liggen op een bed met zijn broek open in aanwezigheid van een minderjarig meisje. Uiteraard moeten we dit allemaal met een korrel zou nemen gezien dit gaat om een Borat film en het meisje was vermoedelijk de 24-jarige Maria Bakalova. Maar de scène is best wel grappig en schokkend tezelfdertijd.

Korte inhoud: 14 jaar later wordt de bekende Kazachse tv-reporter Borat Sagdiyev opnieuw naar de Verenigde Staten gestuurd om verslag te doen van het beste land van de wereld. Hij probeert om zich anoniem onder de mensen te begeven, maar hij denkt dat hij simpelweg te bekend is geworden na zijn vorige verslag over Amerika. Hij probeert verslag te doen van president Trump, de beschermer van vrouwen, de oorlogsheld en degene met een slechte adem. Trump, die de Amerikanen weet te beschermen tijdens de Corona-pandemie. Tevens heeft hij een gift voor vicepresident Mike Pence, in de hoop dat zijn vaderland er beter van wordt.

Het hoofd van het Witte Huis, Steve Herman, had de reactie van de president op Twitter nog eens publiek gemaakt: “Ik weet niet wat er is gebeurd. Maar jaren geleden, weet je, probeerde hij me op te lichten. En ik was de enige die zei dat het niet mogelijk was. Dat is een nepman. En ik vind hem niet grappig. Ik weet niets van hem behalve dat hij me probeerde op te lichten. Hij kwam binnen als een BBC – Brits omroepanker. Voor mij was hij een engerd.” Trump heeft alsnog nog niet gereageerd op de reply van Sacha.

In de film zullen we ook nog Tom Hanks zien opduiken en vice-president Mike Pence. De trailer belooft alvast een hilarisch stukje cinema. Dit is niet de eerste keer dat er een interactie heeft plaatsgevonden tussen Cohen en Trump. In 2018 was er al een akkefietje tussen Cohen en Trump nadat Trump naar de acteur verwees als een ‘personage van de derde klas’ dat ‘iets over grappig moet leren’. De Borat-ster, die ooit Trump in de rol van Ali G interviewde, heeft zich uitgesproken over zijn gevoelens voor Trump en schreef een opiniestuk voor Time Magazine over hoe het presidentschap van Trump de opkomst van antisemitisme, blanke suprematie en complottheorieën heeft veroorzaakt.

America is een polariserend vat buskruit geworden die op elk moment kan exploderen en deze film zal nog maar eens de opposities in de verf zetten. Alles is tegenwoordig politiek blauw of rood geladen, iets wat we hier ook al in België op kleinere schaal ervaren. En met de vermoedelijke tweede termijn van Trump (dat is althans onze pronostiek) zal deze polarisatie enkel maar toenemen. Hoe dan ook, laten we hopen dat mensen als Cohen de mond niet wordt gesnoerd en dat hij films kan blijven maken. Deze film is vanaf 23 oktober 2020 te zien op Amazon Prime.

*** Borat Subsequent Moviefilm trailer ***

3 Comments

 1. Fabian

  Ik heb spijtig genoeg geen Amazon Prime. Had die wel willen zien.

  Reply
 2. Stef

  Moet wel zeggen dat het lef hem niet ontbreekt. Hopelijk snel op Netflix of zo …

  Reply
 3. Maarten

  Spijtig genoeg zal dat enkel en alleen maar reclame zijn voor Trump. Over Biden wordt nauwelijks gesproken en diegene waarover het minst gepraat wordt haalt het in de meeste gevallen niet.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *