Netflix brengt nog eens een romcom uit met Holidate

Hoe zeemzoeterig de trailer van Netflix’s Holidate (2020) er ook moge uitzien, ik ken er velen die hier al zo erg naar snakken als een hongere baby en een moederborst. Maanden van social distancing kan vreemde dingen doen met ons gemoed. Laat die Emma Roberts maar toenadering zoeken tot Luke Bracey en verliefd worden. Het is al een tijdje geleden dat ik lichamelijke intimiteit kon aanschouwen tussen twee volwassenen.

Korte inhoud: Sloane (Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) hebben er beiden een hekel aan om vrijgezel te zijn op vakantie, waar ze voortdurend worden geconfronteerd met het oordeel van hun bemoeizuchtige families. Als deze twee vreemden elkaar ontmoeten, beloven ze voor elke feestelijke gelegenheid van het komende jaar elkaars ‘holidate’ te zijn. Maar aan het einde van een jaar van absurde vieringen, ontdekken Sloane en Jackson dat het delen van alles wat ze haten misschien wel iets is waar ze onverwacht van houden.

De Holidate-trailer lijkt zijn geen moeite te doen om de voorspelbaarheid van de plot enigszins te maskeren. Maar dit wil niet zeggen dat het daarom geen goede film zou zijn. De regie was in handen van de tv-regisseur John Whitesell, die zeker ervaring heeft met komediefilms, ook al waren het nooit echt hoogvliegers (Big Momma’s House, Big Momma’s House 2). In de casting treffen we naast de twee hoofdacteurs niet meteen veel bekende koppen aan (Kristin Chenoweth, Frances Fisher, Jessica Capshaw).

Het vreemde aan deze prent is dat de opnames dateren van mei 2019 en dat het dus zolang heeft geduurd om de film af te werken. Maar anderzijds misschien maar goed ook, want deze prent geniet nu van extra aandacht gezien er vrijwel geen concurrentie is. Op 28 oktober 2020 zou de film moeten uitkomen op Netflix.

*** Holidate trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *