The Craft: Legacy blijft nog steeds staan op 28 oktober 2020

Een Halloween zonder Halloween film zou een beetje triestig zijn, ondanks de gehele pandemie-crisis waarin we ons bevinden en dus komt deze The Craft: Legacy (2020) als geroepen (let op: in Vlaanderen zou de film The Craft: New Sisterhood heten, geen idee waarom ze zoiets doen). Het is een moedige beslissing van Sony, maar hiermee geven ze wel iets om naar uit te kijken bij het publiek die snakt naar bioscoopfilms én de bioscoopuitbaters die snakken naar inkomsten. Het zal geen stormloop zijn, zeker niet wanneer je de recente Covid-cijfers bekijkt, maar de film heeft ook niet zo zot veel geld gekost. En gezien er zo goed als geen competitie is, zou deze film misschien wereldwijd wel zijn productiebudget kunnen terugwinnen en zelfs wat winst boeken. Ik denk dat dergelijke films wel goed ontvangen zullen worden in Azië.

Korte inhoud: Vier buitenbeentjes op school delen eenzelfde hobby, namelijk hekserij. Gezamenlijk experimenteren ze met duistere krachten om zo wraak te nemen op iedereen die hen gepest heeft. Wanneer ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze blijken aan te kunnen lijkt alles verschrikkelijk uit de hand te lopen.

De film is in regie van Zoe Lister-Jones die we nog kennen van de independent film Band Aid (2017), een film die ze zelf schreef, regisseerde, produceerde en er de hoofdrol speelde. Ze had zelfs een bijna voltallige vrouwelijke crew opgetrommeld (van geluidsmensen, tot gaffers en grip-personeel). Voor deze nieuwe Craft film, die eigenlijk een vervolg is op de oorspronkelijke The Craft, weliswaar 20 jaar verder in de tijd, heeft ze ook naast de regie het script geschreven maar weliswaar geen productie-credit en worden mannen nu wel niet gediscrimineerd bij de tekenning van het productieteam.

Het verhaal is een typisch verhaaltje van ‘with great power comes great responsibility’ en is een aloude ‘kids go to school’ film waar pesterijen en crushes elkaar afwisselen. Wanneer je naar de trailer kijk heb je uiteraard wel een déjà vu gevoel, ook al zal de production design wel iets beter zijn, alsook het camerawerk en de visuele effecten. In de hoofdrol zien we Cailee Spaeny, die jullie misschien nog kennen van Bad Times at the El Royale (2018). Voor deze 22-jarige Amerikaanse is dit wel haar eerste grote rol. Daarnaast zien we Michelle Monaghan als de moeder en David Duchovny als diens vriend. Bij de meisjes zien we Lovie Simone, Zoey Luna en Gideon Adlon die ook wel nieuwe gezichten zijn. En het is zelfs niet geheel uitgesloten dat we een glimp opvangen van Fairuza Balk – ook al zou ze nu geen krachten meer bezitten.

Nu is het wat laat om nog te veranderen dus deze film zal wel uitkomen bij ons op woensdag 28 oktober 2020, dat is wanneer er geen nieuwe lockdown zou zijn.

*** The Craft: Legacy trailer ***

7 Comments

 1. Vince

  Trailer ziet er goed uit en ik vermoed dat heel wat jongeren in België hier wel op zullen afkomen, zeker gezien deze groep geen fluit geeft om de coronamaatregelen.

  Reply
 2. Stoker

  Ik weet niet maar films met David Duchovny geven mij niet meteen een goed gevoel. Lijkt een Disney Channel tv-film.

  Reply
 3. Thomas

  Wat is er eigenlijk gebeurd met Fairuza? Zij was zo’n knappe actrice in The Craft en American History X, en plots verdwenen? Ik hoop echt dat ze hier ook een klein rolletje krijgt.

  Reply
  1. Duvelke

   Volgens mij lagen haar interesses meer in muziek dan in film, en je moet ook wel de rollen krijgen die je bevalt. Maar ze acteert nog altijd wel op kleinere schaal.

   Reply
 4. PJ

  In de States is het straight to VOD.

  Reply
 5. Alex

  “We ARE the wierdo’s Mister!” 🙂

  Reply
 6. Aurelia

  Ik ben niet tegen het remake-aspect ervan, maar deze film is voor mij een symbool van de jaren negentig. Het voelt alsof het verhaal in 2019 enorm misplaatst zou zijn.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *