Anne Hathaway in nieuwe trailer van The Witches

Voor de fans van Roald Dahl is er binnenkort een nieuwe film, met name The Witches (2020) in regie van Robert Zemeckis. Afgaand op de trailer mogen we een explosieve cocktail verwachten van visuele effecten en een sterrencast, met Anne Hathaway als de kwaadaardige Grand High Witch, die van plan is de kinderen te vermoorden die in een chique hotel verblijven.

Korte inhoud: Vertelt het duister humoristische en hartverwarmende verhaal van een jonge weesjongen (Jahzir Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Octavia Spencer) in het landelijke stadje Demopolis in Alabama gaat wonen. De jongen en zijn grootmoeder komen de bedrieglijk glamoureuze maar door en door duivelse heksen tegen, dus oma neemt onze jonge held wijselijk mee naar een weelderige badplaats. Helaas komen ze precies op hetzelfde moment aan dat ‘s werelds Grand High Witch (Hathaway) haar mede-trawanten van over de hele wereld – undercover – heeft verzameld om haar snode plannen uit te voeren.

Het is niet de eerste keer dat The Witches een film-adaptatie krijgt. Dertig jaar geleden was er The Witches (1990) met Anjelica Huston als de Grand High Witch. Het script werd geschreven door Guillermo del Toro, die samen met Alfonso Cuarón de film produceert. In de cast zien we naast bovenvermelde namen ook nog Stanley Tucci en Chris Rock.

En net zoals bij de Disneyfilm Mulan (2020) heeft Warner Bros ervoor gekozen om de film uit te brengen via streaming en dus niet in de bioscoop. Er komt dus een HBO Max première. Wat toch wel een beetje teleurstellend is gezien deze film het grotendeels moet hebben van zijn spektakelwaarde. Maar iets wat Warner beseft is dat ze terrein moeten winnen met HBO Max op Netflix en dus moeten ze kunnen uitpakken met een aantal aantrekkelijke prodiucties en deze film van Robert Zemeckis lijkt ideaal als familiefilm om thuis te bekijken. Op 22 oktober 2020 zal de film uitkomen op HBO Max en op 16 december misschien zelfs in de bioscoop in een select aantal zalen in Europa.

*** The Witchestrailer ***

2 Comments

  1. Hendrik

    De originele film was geweldig, benieuwd wat dit gaat worden.

    Reply
  2. Notorious

    Trailer ziet er goed uit. Heb het origineel wel niet gezien.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *