Neen, er zijn geen reshoots voor de Zack Snyder Justice League cut

Ook al kwam Justice League (2017) zo’n 3 jaar geleden in de bioscoop, zowat iedereen met een beetje verstand van comic-book verfilmingen weet dat dit geen goede film was. De reden hiervoor was het onverwacht vertrek van de regisseur Zack Snyder omwille van een gezinsdrama, en de al even onverwachte verschijning van Joss Whedon, die er in zijn eentje is in geslaagd om het flutverhaaltje de doodsteek te geven met ‘comic relief’.

Toen Snyder de montage van de film zag en vervolgens de miserabele ontvangst tijdens zijn bioscooprun, stortte hij in een nog diepere depressie. Jarenlang doken er geruchten op van een Zack Snyder cut en deze zal er dus effectief ook komen, met een herwerking van de montage, de verwijderingen van Joss Whedon rotzooi en de herintroductie van deleted scenes.

Er verschenen vele berichten alsof Zack Snyder 70 miljoen dollar van zijn eigen geld zou investeren in uitgebreide reshoots van de film mét nieuwe scènes waarin we Wonder Woman (Gal Gadot), Superman (Hanry Cavill), Cyborh (Ray Fisher) en Batman (Ben Affleck) zouden zien. De bedoeling was om er een soort mini-serie van te maken van 4 uur ZONDER beelden van Joss Whedon. Joss was ooit op de top van de wereld na zijn The Avengers (2012) film, maar stelde teleur met Avengers: Age of Ultron (2015). En na zijn werk op Justice League – waar hij überhaupt geen credit voor wou/kreeg – heeft hij geen films meer geregisseerd.

Het was ook opvallend omdat de acteur die volgens Snyder “het hart van de film vormt”, Ray Fisher, de laatste weken in een publiek conflict is met filmstudio Warner Bros. vanwege zijn kritiek op het gedrag van Joss Whedon en enkele studiobazen tijdens de productie in 2017. Er werd naar aanleiding hiervan al voorzichtig aangenomen dat Fisher, die de rol van Victor Stone/Cyborg speelt, wel kon fluiten naar zijn solofilm (die aangekondigd was om dit jaar uit te komen, maar nooit in productie is gegaan) omdat de studio hem liever niet meer ziet werken, maar dat zou dus best eens anders kunnen zitten indien Snyder zijn wil kon doortrekken. De acteur zou mogelijk ook een cameo kunnen maken in Andy Muschietti’s The Flash, dat in 2022 moet verschijnen.

Maar toen kwam het bericht dat de opnames voor de reshoot vrij snel van start zouden gaan, om zo de releasedatum op HBO Max te behouden – hopelijk is de streamingdienst tegen dan beschikbaar in Europa. Maar als je even een kop koffie neemt en begint over al die berichten eens grondig na te denken, dan moet je op een gegeven moment toch de vraag stellen; is dat allemaal wel realistisch? 1) We zijn nog steeds in Coronatijden en iedereen draait op halve krachten (en dat waarschijnlijk nog tot in juni 2021). 2) Hebben jullie enig idee van de fysieke voorbereidingen die Ben Affleck en zeker Henry Cavill moeten ondergaan om dezelfde spiermassa te hebben als in 2007? Hier spreek je van een maandenlange voorbereiding, gewoon al qua training. En Henry komt nog maar net van Enola Holmes (2020) waar hij als Sherlock Holmes vrijwel geen spieren nodig had. 3) 70 miljoen dollar investeren in een reshoot-productie die nog steeds eigendom is van Warner en die je nadien zal uitbrengen op een streamingdienst, wat is er hiermee te winnen? Is het een prestige-zaak? Heeft Snyder de lotto gewonnen of moet hij drugsgeld witwassen? 4) Met alle respect voor de regisseur maar na het zien van Justice League voor een tweede keer, en los van al Whedon’s flauwe comic relief, er was hier geen enkel verhaal dan nog maar de moeite was om te vertellen. Wat mij betreft was het een 2 uur lange showreel van speciale effecten en introducties van personages. Wat deze film nodig heeft is geen ‘reshoot’ maar een ‘rewrite’.5) Dit is een comic film van 4 jaar geleden, dit is geen gewoon hedendaags drama. De decors moeten opnieuw gebouwd worden, in coronatijden. Good luck with that. 6) De acteurs zijn vandaag niet op de hoogte van de gelekte plannen. Henry Cavill heeft op Collider laten weten dat hij niets afweet van reshoots, zie video. Dus daar heb je het. Er zal wél een nieuwe cut verschijnen, maar volgens onze mening zal dit voornamelijk een ‘paint job’ zijn met wat deleted scenes voor het imago van Snyder wat te strelen.

Update: Naar verluidt zou Snyder enkel een eindscene hebben geshoot en voor de rest had hij zelf voldoende beeldmateriaal voor zijn Snyder cut te maken zonder maar één beeld van Whedon te gebruiken.

2 Comments

  1. Olaf

    Gewoon rebooten met 70 miljoen dollar met andere acteurs.

    Reply
  2. J-P

    Reshoots van de reshoots, dat is ook een nieuwigheid denk ik 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *